Verottaja vie ison osan Princen jättiperinnöstä

Vankilassa istuva "salattu poika" ilmoittautui Princen jättiomaisuuden perijäksi

Paisley Park oli Princen hulppea koti ja studio. Se saatetaan joutua myymään, ellei artistin perikunta keksi muita keinoja verojen maksamiseen. CRAIG LASSIG / EPA

Iida Muhonen

Pop-ikoni Prince eli Prince Rogers Nelson kuoli lehtitietojen mukaan jättämättä jälkeensä testamenttia. Minnesotan oikeuslaitos joutuukin vaikean tehtävän eteen päättäessään, ketkä musiikkisuuruuden omaisuuden perivät. Tietojen mukaan perijöiksi on jo ilmoittautunut joukko sukulaisia sekä ainakin yksi liittovaltion vankilassa rangaistustaan istuva vanki, joka väittää olevansa Princen salattu poika.

Laillisen perijän tittelistä saatetaan vielä vääntää tiukasti. Uutiskanava NBC:n mukaan perinnön arvo ei kuitenkaan välttämättä ole lähellekään niin suuri kuin voisi kuvitella.

Princen jälkeensä jättämän omaisuuden arvo on noin 300 miljoonaa dollaria eli noin 265 miljoonaa euroa. Perijä tai perijät eivät tule 300 miljoonan dollarin potista nauttimaan, sillä arvioiden mukaan perinnöstä noin puolet menee veroihin.

Jos Princen käteiskassasta ei löydy veroja kattavaa rahamäärää, joutuvat omaisuuden perijät pohtimaan, miten verot maksetaan. Tämä saattaa tarkoittaa esimerkiksi omaisuuden myymistä tai panttaamista.

NBC mukaan onkin mahdollista, että myyntiin joudutaan laittamaan esimerkiksi Princen julkaisematonta tuotantoa, jota on tietojen tuhansien kappaleiden verran hänen kassakaapissaan. Myös esimerkiksi Princen kitaroita ja muuta henkilökohtaista omaisuutta saatetaan joutua myymään. Verolaskun maksamiseksi yksi vaihtoehto olisi myydä artistin oikeuden kuviin ja musiikkiin. Myyntiin voidaan joutua laittamaan myös Princen Minnesotassa sijaitseva hulppea koti ja studio Paisley Park.

NBC:n tietojen mukaan Princen lailliset perijät tullaan tietämään todennäköisesti kesäkuun loppuun mennessä.

Prince kuoli huhtikuun 21. päivänä. 57-vuotiaana kuolleen artistin kuolinsyyksi paljastui opioidien yliannostus.

Lähteet:

NBC

Time

 

 

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut