Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nettikiusaamisesta tuomio 15-vuotiaalle tytölle

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi kuopiolaisen 15-vuotiaan tytön sakkoihin ja maksamaan korvauksia uhrilleen Ask.fm- ja WhatsApp-palveluissa tehdyn kiusaamisen takia.

Tyttö vetosi siihen, että hän oli ollut vasta 14-vuotias tehdessään harrastuskaveristaan valesivun Ask.fm-palveluun viime vuoden toukokuussa.

Oikeuden mukaan tyttö ei ollut kuitenkaan poistanut sitä, vaan valeprofiili oli ollut yhä käytössä koko viime vuoden ajan, kun tekijä oli täyttänyt 15 vuotta ja tullut rikosoikeudellisestikin vastuuseen tekemisistään.

Tyttö oli tehnyt Ask.fm-sivulle valeprofiilin toisen tytön nimellä ja kuvalla ja kirjoitellut sinne herjoja cheerleader-joukkueen jäsenistä ja valmentajista. Uhri kuuli asiasta itse vasta aikuisilta.

Tilanne oli tukala, kun uhriksi joutunut tyttö pelkäsi muiden luulevan hänen kirjoitelleen tekstit eikä alkuun ollut selvää edes, kuka saisi sivun poistettua.

Myöhemmin viime vuoden syksyllä syytetty tyttö herjasi samaa uhria myös WhatsAppin viestiryhmässä.

Oikeus tuomitsi tytön nuorena henkilönä tehdystä identiteettivarkaudesta ja kunnianloukkauksesta. Rangaistusta lievensi tekijän nuori ikä, koska hän oli tekoaikaan alaikäinen.

Oikeus tuomitsi tytön 20 päiväsakkoon, mikä tekee 120 euroa. Lisäksi hänen on maksettava uhriksi joutuneelle tytölle 400 euroa korvauksia henkisestä kärsimyksestä.