Ammattilaiset Areenalla työllisti kolmanneksen

Iisalmen alueen työllisyystilanteen parantamiseksi helmikuussa käynnistetty Ammattilaiset Areenalla -kampanja on tuottanut toivottua tulosta.

Reilun kahden kuukauden aikana työllisyyskampanjaan osallistui yhteensä yli 80 yläsavolaista työnhakijaa. Heistä 28, eli yli kolmannes työllistyi kampanjan aikana.

Kampanja huipentui huhtikuussa järjestettyyn käänteiseen rekrytointitapahtumaan, jossa työnhakijat esittelivät osaamistaan ja normaalisti poiketen työnantajat olivat vieraina. Kampanjaan värvättiin mukaan myös yli 80 yritystä.

– Ammattilaiset Areenalla -kampanja toi seudulle valtavasti positiivista näkyvyyttä. Saimme työllistämistalkoisiin mukaan niin alueellisia yrityksiä kuin seudun ulkopuolisiakin tahoja. Kampanja auttoi myös jäsentämään ajatuksiamme seudun markkinoinnin toteutuksesta jatkossa, mikä on tehtävä saumattomassa yhteistyössä julkisten toimijoiden ja paikallisten yritysten kanssa, Iisalmen kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen sanoo.

Kampanjajätti Iisalmen seudun työnhakijoiden käyttöön uuden kanavan, sillä sähköinen osaajagalleria pysyy Etappi-työllisyyspalvelujen työkaluna jatkossakin.

Työnhakijoista 97 prosenttia suosittelisi kampanjaa myös muille työnhakijoille ja lähes 90 prosenttia koki työllisyysmahdollisuuksiensa parantuneen kampanjan ansiosta.

– Merkittävä osa työpaikoista syntyy tulevaisuudessa juuri pieniin yrityksiin, mikä on hyvä muistaa. Kampanjaan ilmoittautui mukaan yli 80 yritystä – saman verran kuin työnhakijoitakin, mikä ei kuitenkaan näy samassa suhteessa työnhakuilmoituksissa. Tämä todistaa, että kohtaamispaikkoja pitää luoda ja niiden tulee olla yrityksille helposti lähestyttävissä, kampanjan tuottaja Mikko Korpela Business Arena Oy:stä toteaa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut