Kuohuttanut Snellmaninpuiston kunnostus lähenee: suunnitelmat esille

Snellmaninpuisto on Kuopion vanhin. Se edustaa 1800-luvun jälkipuoliskolle tyypillistä arkkitehtonista kaupunkipuistoa, jonka ominaispiirteitä ovat puukujanteiden reunustamat käytävät, vesiaiheet ja näyttävät kukkaistutukset. Akseli Muraja

Marita Tiihonen

Snellmaninpuiston peruskunnostus on tarkoitus aloittaa vuonna 2018. Kuopion kaupunki esittelee puiston kunnostussuunnitelmia yleisölle 10.5. Kuopion museon luentotilassa alkaen kello 17.30. Tilaisuuteen liittyy myös puistokävely.

Snellmaninpuisto on Kuopion vanhin. Se edustaa 1800-luvun jälkipuoliskolle tyypillistä arkkitehtonista kaupunkipuistoa, jonka ominaispiirteitä ovat puukujanteiden reunustamat käytävät, vesiaiheet ja näyttävät kukkaistutukset.

Puistosuunnitelman tavoitteena on palauttaa puiston puutarharakennustaiteellinen ilme ja luoda uusille istutettaville puille hyvät kasvuedellytykset.

– Snellmaninpuiston peruskunnostus on satsaus tulevaisuuteen. Lähtökohtana on uusia yhdellä kertaa puiston kehyskäytävää ja itä–länsi -suuntaista akselia reunustavat puukujanteet, kertoo kaupunginpuutarhuri Matti Nikoskelainen, joka esiintyy tilaisuudessa.

Nurmialueilla olevat puut säilytetään ja sinne istutetaan joitain uusia puita.

Puistoa ympäröivä 1950-luvulla rakennettu betoninen tukimuuri on monin paikoin murentunut ja halkeillut. Se korvataan graniittisella tukimuurilla.

– Puiston hulevesijärjestelmä on peräisin 1930-luvulta ja se on monilta osin romahtanut sekä puiden juuriston tukkima, kertoo tilaisuudessa myöskin esiintyvä suunnitteluhortonomi Sirpa Nieminen.

Snellmaninpuiston puistosuunnitelma on julkisesti nähtävillä 31. toukokuuta saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut