Esitys: Pieksämäen lukio siirtyy yläkoulun tiloihin

Keskuskadun yksikön edustalla kuvassa seisova Hiekanpään yläkoulun rehtori Henri Itkonen on selvittänyt koulun sijoittamisvaihtoehtoja. Jaana Virtanen

Jaana Virtanen

Pieksämäen kaupunginhallitus saa esityksen, jonka mukaan lukio siirtyy Hiekanpään yläkoulun tiloihin Huvilakadulle ja yläkoulun toiminta siirtyy lukion tiloihin Keskuskadulle.

Järjestelyn on määrä alkaa tämän vuoden elokuussa ja olla voimassa enintään vuoden 2019 toukokuun loppuun saakka.

Osa yläkoulun toiminnoista on Keskuskadun yksikön C-osassa.

Kaupunginhallitus saa neljä eri esitystä yläkoulun Keskuskadun yksikön väistötiloista, mutta lukion väistymistä yläkoulun tieltä Hiekanpäähän pidettiin toteutuskelpoisimpana ratkaisuna.

Se antaa parhaat eväät opetuksen järjestämiseen tiukan aikataulun puitteissa. Esimerkiksi kouluruokailu ja -kuljetus sujuvat lähes nykyisin järjestelyin ja kustannuksiltaan vaihtoehto on kevyin.

Yhdessä muista vaihtoehdoista Keskuskadun yksikön ongelmatiloihin tehtäisiin muutoksia sijoittamalla luokkatiloihin tilakohtaisia ilmanvaihtokoneita. Toisessa vaihtoehdossa väistötilat sijoitettaisiin siirrettäviin kontteihin. Esillä on myös tilojen vaihtaminen Esedun Kuusitien yksikön kanssa.

Yläkoulu ei voi toimia nykyisessä Keskuskadun yksikössä, koska siellä on paha sisäilmaongelma ja terveysviranomaiset ovat kieltäneet tilojen käytön.

Esityksen Hiekanpään yläkoulun väistötilaratkaisusta ovat valmistelleet koulujen rehtorit, sivistysjohtaja ja kiinteistöpäällikkö. Kaupunginhallitus kokoontuu tulevana tiistaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut