Oikeus hylkäsi rullaluistelijaan törmänneen kuljettajan syytteet

Nainen kuoli törmäyksessä Kaavin Kortteisentiellä elokuussa 2014.

Asta Tenhunen

Pohjois-Savon käräjäoikeus hylkäsi autolla rullaluistelijaan törmännyttä kuljettajaa vastaan nostetut syytteet.

Kaavilaista 25-vuotiasta miestä syytettiin kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, koska hänen kuljettamansa auto törmäsi samalla kaistalla vastaan tulleeseen rullaluistelijaan Kaavin Kortteisentiellä viime vuoden elokuussa.

Mies yritti väistää vasemmalle, mutta ehti tehdä niin vain osittain. Rullaluistelija osui auton oikeaan kulmaan ja tuulilasiin. Nainen lensi 20–30 metriä tien sivuun ja menehtyi heti.

Syyttäjä vaati miehelle sakkorangaistusta ja katsoi hänen laiminlyöneen velvollisuuden sovittaa auton nopeus näkyvyyden, tien ja sään mukaan.

Auton nopeudeksi asiantuntijat arvioivat 75–90 kilometriä tunnissa, mutta tämän tarkemmin sitä ei saatu selvitettyä. Paikalla oli 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Oikeuden mukaan asiassa on riidatonta, että rullaluistelija käytti vastaantulijoiden kaistaa. Hänellä oli tummat vaatteet eikä kuljettaja voinut havaita häntä ajoissa tummaa metsää vasten.

Lisäksi rullaluistelija luisteli kyyryssä ylämäkeen päin. Tapahtuma-aikaan aamukuudelta paikalla oli päivä vasta valkenemassa.

Käräjäoikeuden mukaan tilanne oli auton kuljettajalle niin arvaamaton, ettei hän ollut voinut varautua siihen ja ennakoida ajokaistalla vastaan tullutta naista. Siksi oikeus katsoi, ettei mies syyllistynyt liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, jolloin myös syyte kuolemantuottamuksesta hylättiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.