Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luikonlahden vanha koulurakennus vaurioitui palossa

Entinen koulurakennus tuhoutui pahoin tulipalossa Kaavilla maanantai-iltana.

Luikonlahden vanha koulurakennus, hirsirakenteinen Onnela, oli varastokäytössä. Rakennus oli melko suuri eli noin 20 metriä leveä ja 30 metriä pitkä.

Kukaan ei loukkaantunut palossa, sillä rakennuksessa ei ollut ihmisiä sisällä tapahtuma-aikaan.

Palo havaittiin kello 17.20:n aikoihin keskellä Luikonlahden kylää Kaavin maaseutualueella.

Paikalle on pitkä matka kaikilla palokunnilla. Paikalle hälytettiin Kaavin, Juankosken ja Tuusniemen palokunnat sekä palomestari ja raivauskalustoa myös Kuopiosta.

– Rakennus ei ollut asuinkäytössä, vaan sisällä näkyi olevan lähinnä näytelmäkerhon lavasteita, palomestari Pekka Kaartinen Pohjois-Savon pelastuslaitokselta kertoi.

Paikallisten asukkaiden mukaan vanhojen lavasteiden, puvuston ja muun rekvisiitan menetys on iso takaisku näytelmäkerholla.

Palo levisi vanhaan rakennukseen pahoin. Illalla pelastuslaitos avasi rakennuksen peltikaton saadakseen kuumuutta hellittämään.

Katon alta näkyi, että palo oli jo vaurioittanut alempia kattorakenteitakin.

Palo ei päässyt leviämään muihin rakennuksiin. Samassa pihapiirissä sijaitsee käytössä oleva, mutta lakkautettava alakoulu. Palo ei ollut vaarassa levitä käytössä olevaan kouluun.

Palopaikan sammutus- ja raivaustyöt kestivät maanantai-iltaan ja raivausta jatketaan tiistaina.

Palon syttymissyystä ei ole toistaiseksi tietoa.