Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä laiva ei uponnut: insinööriopiskelijat sonnustautuivat Hollywood-tyyliin

Värikkäät haalarit täyttivät lauantaina Kuopion katukuvan eri puolilta maata saapuneiden opiskelijoiden juhlistaessa valtakunnallisia Insinööriopiskelijapäiviä. Pääosin busseilla kaupunkiin saapuneet opiskelijat levittäytyivät satamatorilta puistoihin ja ravintoloihin järjestettyjä rastitehtäviä suorittamaan.

Vaasan ammattikorkeakoulusta saapunut opiskelijaryhmä oli pukeutunut Titanic-elokuvasta tuttujen hahmojen mukaisesti niin, että mukana olivat myös itse laiva sekä sen upottanut jäävuori. Ryhmän ensimmäisellä rastilla kokeiltiin keilausta.

Laivan kapteeniksi sonnustautunut Mika Peltoniemi kaatoi kahta lukuunottamatta koko keilakasan, mutta hänen jälkeensä heittämistä yrittäneen tulos jäi yhteen.

– Kapteeni on aika pettynyt tällä hetkellä, mutta me pumpataan meidän laiva uuteen nousuun, Peltoniemi lupasi.

Ravintolayrittäjälle yhteistyö opiskelijatapahtumien kanssa tuo ylimääräistä arvoa viikonlopun vilkkaimpinakin tunteina. Bowl D1nerin toimitusjohtaja Miika Keihäsen mukaan ravintolassa on varauduttu tapahtumaan henkilökuntaa lisäämällä ja alkoholia varaamalla.

Insinööriopiskelijapäiviin osallistuminen tuo Keihäsen mukaan ravintolalle valtakunnallista näkyvyyttä.

– Viikonloppuna meillä on kaikkein kalleimpia ratatunteja, mutta markkinarako ylittää sen arvon. Kun porukkaa on eri paikkakunnilta, on mainosarvo parempi, Keihänen luonnehtii.

Vaasalaisten opiskelijoiden joukko oli lähtenyt ajamaan Kuopiota kohti aamulla jo ennen kuutta. Osalle porukasta Insinööriopiskelijapäivistä on muodostunut jokavuotinen perinne, järjestetään ne sitten missä kaupungissa tahansa.

– Insinööripäivät ovat vain kerran vuodessa, ne ovat minun mielestäni parhaat opiskelijabileet mitä on, tietotekniikkaa Vaasassa opiskeleva kuopiolainen Minttu Hämäläinen sanoo.

Insinööriopiskelijoiden vuosittain järjestämä tapahtuma on siinä määrin suuri, että Kuopiossa tarvittiin apuvoimiksi myös muiden alojen opiskelijoita. Restonomiaa opiskelevat Mikko Juntunen ja Toni Kuosmanen olivat lauantaipäivänä pitämässä rastia oman ainejärjestönsä Kureon ry:n puolesta.

Muut ainejärjestöt eivät kuitenkaan osallistuneet rastien tai tapahtuman suunnitteluun, vaan lähinnä toteuttivat insinööriopiskelijoista koostuvan Kinra ry:n visiota.

– Rastit ovat pysyneet aika paljon salassa, ei mekään saatu tietää kuin vasta tänään minkälainen rasti meillä on, Juntunen paljastaa.