Media: Islannin pääministeri ei eronnut, astuu sivuun "määrittelemättömäksi ajaksi"

Gunnlaugssonia vaadittiin eroamaan niin kutsutun Panama-vuodon paljastusten takia. AFP / JONATHAN NACKSTRAND - LEHTIKUVA

STT

Islannin pääministeri Sigmundur David Gunnlaugsson ei ole eronnut tehtävästään, kertoo islantilaismedia MBL. Sen sijaan hän on pyytänyt puolueensa varapuheenjohtajaa ja maatalousministeriä Sigurdur Ingi Johannssonia työskentelemään tehtävässä "määrittelemättömän pituisen ajan".

MBL:n mukaan pääministerin kanslia lähetti asiasta tiedotteen kansainväliselle medialle. Tiedotteen mukaan Gunnlaugsson jatkaa Itsenäisyyspuolueen johdossa.

Vielä eilisiltana Gunnlaugsson taipui painostuksen alla ja ilmoitti eroavansa. Hänen lähtöään on vaadittu niin kutsutun Panama-vuodon paljastusten takia.

Panamalaisen Mossack Fonseca -lakifirman vuodetut dokumentit paljastivat Gunnlaugssonin ja hänen vaimonsa perustaneen Brittiläisille Neitsytsaarille rekisteröidyn Wintris-yhtiön. Islantilaismedian mukaan pääministeri myi osuutensa vaimolleen nimellisellä summalla vuonna 2009, eli juuri ennen kuin laki olisi velvoittanut häntä paljastamaan sidonnaisuutensa. Gunnlaugsson kieltää tehneensä mitään väärää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.