Suonenjoen vastaanottokeskus suljetaan

Maahanmuuttovirasto ilmoitti keskiviikkona SPR:lle, että Suonenjoella Vanhassa Maamiehessä toimiva vastaanottokeskus suljetaan viimeistään kesällä.

– Vastaanottokeskus on monien muiden turvapaikanhakijoiden sijoituspaikkojen tavoin vajaakäytössä. Suonenjoelta siirretään nämä aikuiset ja lapset muualle, meidän alueellamme SPR:n toisiin vastaanottokeskuksiin Keiteleelle, Kontiolahdelle tai Kiteelle. Siellä on tilaa, selvittää SPR:n Savo-Karjalan toiminnanjohtaja Kaisu Haataja.

Suonenjoella vastaanottokeskus on toiminut noin kolme kuukautta. Vuokrasopimus on voimassa elokuun loppuun.

– Turvapaikanhakijoiden joukko on vähentynyt 224:stä noin 150:een, kun paikkoja kuitenkin on 280:lle. Osa on halunnut siirtyä muihin vastaanottokeskuksiin. Osa on poistunut maasta kokonaan, kun Suomi ja esimerkiksi työllistymisnäkymät eivät olekaan vastanneet odotuksia, Haataja sanoo.

– Yt-neuvottelujen jälkeen osa 16 työntekijästä jouduttaneen irtisanomaan, osa sijoittuu toisiin vastaanottokeskuksiin. Moni arvasi tilanteen ennalta nähdessään väen vähentymisen.

Haataja toivoo, että vastaanottokeskuksen lapset voisivat käydä kouluvuoden loppuun Suonenjoella ennen muuttoa muualle. 

– Jotkut vanhemmat kuitenkin kiirehtivät lähtöä, vaikka lasten olisi hyvä jatkaa samassa paikassa koko kevät.

Suomessa turvapaikkapäätöksiä tehdään nyt noin tuhannen kappaleen viikkovauhdilla.

Kaisu Haataja huomauttaa, että tilanne saattaa muuttoa nopeastikin. Hän ei pidä mahdottomana, että Suonenjoen yksikkö jouduttaisiin myöhemmin palauttamaan käyttöön.

– Tilanteet voivat muuttua viikossakin, koska tulijamääriä rajoilla ei pysty ennakoimaan. Ymmärrän kuitenkin hyvin, että Maahanmuuttoviraston on tarkkailtava kulurakennetta, Haataja selvittää.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut