Paavo Lipponen lupaa lahjoituksen Kanttilalle

Paavo Lipposen ensimmäinen koulutie kulki Kuopiossa Minna Canthin patsaan ohi. Lipponen ihmettelee, miksi Kuopiossa ei ole vieläkään saatu pelastettua Kanttilaa kulttuurikäyttöön. Akseli Muraja

Veera Jääskeläinen

Entinen pääministeri Paavo Lipponen on valmis tekemään lahjoituksen Minna Canthin kotitalon Kanttilan kunnostamista varten. Lipponen sanoo voivansa lahjoittaa viisinumeroisen summan, jos Kanttila pelastetaan kulttuurikäyttöön.

Lipponen kirjoittaa torstain Savon Sanomissamielipidesivulla, että Canth oli yhdessä Aleksis Kiven kanssa suomenkielisen kirjallisuuden perustaja ja maailmankirjallisuuteen kuuluva suurnainen. Siksi Lipposen mielestä onkin ihmeellistä, ettei Kanttilaa ole pystytty vieläkään pelastamaan.

"Minna Canth pitää rinnastaa muihin suuriin suomalaisiin, joiden perintöä suojellaan viimeisen päälle", Lipponen kirjoittaa.

Hänen mukaansa Kanttilalla on myös valtakunnallista merkitystä, joten itsenäisyyden juhlavuoden nimissä tukea saattaisi löytyä myös valtiovallalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.