EU tukee luopumista 500 euron seteleistä

Euroopan unionin valtiovarainministerit tukevat luopumista 500 euron seteleistä. AFP / MIGUEL MEDINA - LEHTIKUVA

STT-AFP

Euroopan unionin valtiovarainministerit tukevat luopumista 500 euron seteleistä. Euroopan poliisivirasto Europol epäilee 500 euron seteleiden olevan välineitä rahanpesussa ja terrorismin rahoittamisessa.

Valtiovarainministerit kehottivat EU-komissiota harkitsemaan toimia, joilla rajoitettaisiin tietyt rajat ylittäviä käteismaksuja sekä pohtimaan toimia Euroopan keskuspankin kanssa nimellisarvoltaan suurten, erityisesti 500 euron seteleiden suhteen.

Rikollisten on epäilyjen mukaan helppo kuljettaa suuria summia rahaa pienessä tilassa, kun 500 euron setelit ovat käytössä.

EKP:n johtokunnan jäsen Benoit Coeure kertoi ranskalaiselle Le Parisien -lehdelle torstaina, että EKP tekee pian päätöksen 500 euron seteleistä luopumisesta.

500 euroa on suurin euroseteli. 500 euron seteleitä on liikkeessä vain 3 prosenttia kaikista seteleistä, mutta niiden arvo on 28 prosenttia kaikkien seteleiden arvosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.