Asianajaja hermostui: KRP kuunteli avustajan puhelun

Asta Tenhunen

Asianajajat Riitta Leppiniemi ja Juha-Pekka Hippi nostivat torstaina oikeudenkäynnissä äläkän Keskusrikospoliisin tekemistä telekuunteluista.

Leppiniemen mukaan KRP kuunteli hänen ja hänen edustamansa Jari Aarnion välisen puolen tunnin puhelun, vaikka avustajan ja hänen asiakkaansa puhelut ovat kuuntelukiellon alaisia - eli luottamuksellisia myös poliisin kuuntelulta.

Leppiniemen mukaan hänen ja Aarnion puhelu kuunneltiin syksyllä 2013 ennen kuin Aarnio otettiin kiinni virkarikosepäilyjen takia.

KRP:n rikosylikonstaapeli ei osannut oikeudenkäynnissä vastata, mistä väitteessä oli kyse.

Hän kertoi kuunnelleensa työkaverinsa kanssa Aarnion, tämän vaimon ja ainakin kahden muun epäillyn puheluita. Kuunteluja oli tehty reaaliaikaisesti ja kuuntelemalla tallenteilta jälkikäteen.

Leppiniemi kyseli, miten kuuntelu oli järjestetty, mutta asiassa jäi paljon avoimeksi. Myös huumerikoksista syytettyä helsinkiläisnaista edustava Hippi ihmetteli ja kyseli asiasta oikeudenkäynnissä.

Asianajajat ilmoittivat kysyvänsä asiasta vielä lisää vastuuhenkilöiltä KRP:ssä.

Leppiniemi ilmaisi paheksuvansa tietoonsa tullutta tapausta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.