Kalan tuoreus näkyy kännykästä

Uusi teknologia tuo älypuhelimeen aikki tiedot kalan matkasta pyydyksestä kaupan tisikille. Kuluttajatestauspäivänä samat tiedot näkyivät myös monitorissa. Marko Happo

Vuokko Viljakka

Mikkelin K-citymarketin kalatiskillä on tuskin ennen nähty samanlaista mediakuhinaa kuin tiistaina.

Tiskille ilmestyneet, kaikkien aikojen ensimmäiset älykalat toivat paikalle suuren joukon toimittajia ja kuvaajia. Muutama asiakaskin uskaltautui kalaostoksille.

Kyse on Mikkelin ammattikorkeakoulun ja Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin Järvikala-hankkeesta, missä asiakas näkee älypuhelimellaan kalan matkan pyydyksestä kalatiskille.

Jos asiakas vilauttaa puhelinta älytarran päällä, sähköinen järjestelmä kertoo paitsi pyyntiajan ja -paikan myös kuljetusketjun lämpötilavaihtelut.

Pilottihankkeen tavoitteena on lisästä järvikalan saatavuutta.

Kuluttajat saivat kokeilla teknologiaan päivän ajan.

Savon Sanomat kertoi ensimmäisenä matkapuhelinta, lämpötilaa mittavaa tunnistekorttia, nettipalvelinta ja tietokantaa hyödyntävästä kalaketjun seurantateknologiasta jo viime kesänä, kun kalastaja testasi sitä. Nyt ollaan kalatiskillä ja pian myös ravintoloissa.

Lue lisää keskiviikon lehdestä.

 

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut