Asemies kuoli poliisin luotiin piiritystilanteessa

STT

Poliisi on ampunut miestä piiritystilanteessa kantahämäläisessä Humppilan kunnassa illalla. Osuman saanut mies menehtyi vammoihinsa matkalla sairaalaan. Poliisi ampui piirityksessä yhden laukauksen.

Hätäkeskus sai illansuussa ilmoituksen, jonka mukaan miestä oli ammuttu. Paikalle Humppilan keskustaan Kätöntielle hälytetty poliisi näki rivitaloalueelta aseistetun miehen, joka ei totellut poliisin antamia käskyjä eikä luopunut aseestaan.

Poliisin mukaan muiden henkilöiden turvallisuus oli tilanteessa ilmeisessä vaarassa. Tällöin poliisi käytti asetta.

Kanta-Hämeen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Mika Heikkonen kertoi, että uhkaavassa tilanteessa myös siviilien henki oli uhattuna.

Ennen poliisin tuloa paikalle mies oli ehtinyt ampua rivitaloasunnossa toista miestä. Poliisin mukaan tämän miehen vammat ovat vakavat, mutta eivät hengenvaaralliset.

Keskusrikospoliisi on aloittanut jutun tutkinnan. Poliisilla ei ole toistaiseksi tietoa piiritykseen johtaneiden tapahtumien syistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.