Golf ei laajene Puijon laella

Pentti Kolarin vastaesitys hyväksyttiin Kuopion kaupunginvaltuustossa. Olli Herranen

Jukka Patrakka

Kuopion kaupunginvaltuusto torjui Puijon golfkentän laajentamisen maanantai-iltana selkein luvuin puolentoista tunnin eripuraisen keskustelun päätteeksi.

Vasemmistoliiton Pentti Kolarin vastaesitys hyväksyttiin äänin 37–28. Sen takana olivat etenkin vihreät ja perussuomalaiset. Keskustan ja SDP:n rivit hajosivat.

Kolarin esitys koski Puijo-suunnitelmaa vain golfin osalta.

Valtuuston päätös tarkoittaa, että Puijon hoito- ja käyttösuunnitelman täytäntöönpanon yksityiskohtaisempi suunnittelu jatkuu. Siihen sisältyy muun muassa uusia maisema-avauksia, uusi laskettelurinne, lisää pysäköintiä ja kulkureittejä.

Kaupunginhallituksen esityksen mukaan tasoituskelpoisen 9-väyläisen kentän suunnittelua olisi jatkettu muun muassa kaavaselvityksellä.

Valtuusto hyväksyi kaksi vuotta sitten Puijon virkistysmetsien hoito- ja käyttösuunnitelman, johon sisältyi alueen käytön lisäämistä.

Golfkentän laajennus olisi kattanut yhteensä prosentin koko Puijon alueesta. Nykyisen harjoituskentän pinta-ala on 6,5 hehtaaria ja aiotun tasoituskelpoisen 9-väyläisen kentän 10,9 hehtaaria. Vajaalla 4 hehtaarilla on puustoa, joka koostuu lähes kokonaan iältään nuorista metsiköistä.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut