ISIS opettaa lapsia leikkaamaan irti päitä

Jukka-Pekka Räsänen

ISIS opettaa sieppaamilleen lapsille, kuinka ihmisen pää leikataan irti, kertoo yhdysvaltalainen verkkolehti Huffington Post.

ISIS näyttää lapsille videoita päiden poistamisesta. Lisäksi lapsille kerrotaan, että myös he tulevat tekemään saman toimenpiteen jonain päivänä.

Ensin lapset laitetaan kuitenkin harjoittelemaan asiaa. Heille annetaan nukke ja miekka, jolla leikata nuken pää irti.

– He opettivat minulle kuinka pidellä miekkaa ja he kertoivat kuinka sillä pitää lyödä. He kertoivat minulle, että se oli vääräuskoisen pää, ISISin koulutusleiriltä karannut 14-vuotias poika kertoi uutistoimisto AP:n mukaan.

Viime viikolla uutistoimisto Reuters kertoi ISISin julkaisseen kuvia, joissa lapsi pitelee käsissään ihmisen irtileikattua päätä ja veristä veistä.

AP:n mukaan ISIS houkuttelee joukkoihinsa lapsia ja nuoria valtaamiltaan alueilta lahjomalla, uhkailemalla ja aivopesemällä heitä. Taustalla on yritys kasvattaa uusi militanttien sukupolvi, jossa pojista tehdään tappajia ja itsemurhapommittajia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut