Jännevirran sillan korjaus alkaa ensi viikolla

Jännevirran sillan korjaus aloitetaan näillä näkymin ensi viikolla. Jännevirran sillassa Siilinjärven ja Kuopion rajalla havaittiin vakavia vaurioita huhtikuun lopussa.

Silta-asiantuntijat ovat saaneet nyt tutkimuksensa päätökseen ja todenneet, että siltaa voidaan korjata väliaikaisesti. Paikalle on jo suunnitteilla uusi silta.

Nykyisen sillan tulisi kestää käytössä kuitenkin vielä ainakin kolme vuotta. Siillalle jätetään nyt lisävaurioiden estämiseksi pysyvä alempi nopeusrajoitus.

Pelättyjä painorajoituksia ei kuitenkaan tarvitse tässä vaiheessa asettaa. Painorajoitukset olisivat haitanneet huomattavasti raskasta liikennettä Itä-Suomessa. Jännevirran silta sijaitsee vilkasliikenteisellä valtatie 9:llä ja on pääreitti Kuopiosta Joensuuhun.

Jännevirran sillan ongelmissa kyse oli siitä, että vanhan sillan jänneteräs katkesi. Lisäksi vaurioita havaittiin muun muassa sillan päätypalkeissa.

Katkennut jänneteräs on korjattavissa. Tarkastuksia jatketaan samalla kun korjaustöiden valmistelu on jo alkanut.

Korjaukset alkavat ensi viikolla, mutta aikatauluun voi vielä vaikuttaa korjausmateriaalin saaminen. Korjaustyöt kestävtä arviolta noin kaksi viikkoa ja niistä voi aiheutua lisähaittaa liikenteelle.

Toistaiseksi liikenne sillalla ohjataan liikennevaloilla yhdelle kaistalle ja nopeusrajoitus on alennettu 30 kilometriin tunnissa.

Myöhemmin sillalle jätetään pysyvästi 40 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut