Valkoinen talo: Isis-kytköksestä ei voida vielä sanoa mitään

Ampuja ja hänen kanssaan näyttelytilaan pyrkinyt mies kuolivat näyttelyammuskelussa Texasissa.

STT

Yhdysvalloissa Valkoinen talo ei vielä ota kantaa Texasin terrori-iskun Isis-kytkökseen. Äärijärjestö Isis ilmoitti tänään, että Muhammad-karikatyyrejä esittelevään näyttelyyn hyökänneet miehet olivat Isisin sotilaita.

Valkoisen talon edustajan mukaan monet yrittävät hyötyä Isisistä vannomalla järjestölle uskollisuutta, vaikka suoraa kytköstä ei olisikaan.

Hyökkäys oli ensimmäinen, jonka Isis ilmoittaa tehneensä Yhdysvalloissa. Isku tehtiin sunnuntaina paikallista aikaa. Miehet hyökkäsivät näyttelyyn automaattiasein ja ehtivät haavoittaa vartijaa. Poliisi ampui miehet.

Äärijärjestö ilmoitti myös, että se aikoo kohdistaa Yhdysvaltoihin "vielä isompia ja katkerampia" iskuja.

Liittovaltion poliisi FBI oli tarkkaillut toista miestä vuodesta 2006 lähtien. Vuonna 2011 tämä oli tuomittu kolmen vuoden ehdolliseen vankeuteen sen jälkeen, kun mies oli valehdellut viranomaisille aikeistaan liittyä ääri-islamistien riveihin Somaliaan. Miehen yhteyttä terrori-iskun tyyppisiin toimiin ei pystytty todistamaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.