Germanwingsin perämies harjoitteli lentokorkeuden pudottamista

150 ihmistä kuoli, kun Andreas Lubitz ohjasi Germanwingsin lentokoneen tarkoituksella maahan.

STT

Germanwingsin turmakoneen perämies Andreas Lubitz harjoitteli lentokorkeuden pudottamista samana päivänä, kun yhtiön lentokone tuhoutui Ranskan Alpeilla.

Lubitz harjoitteli asiaa lennolla Düsseldorfista Barcelonaan, kertoo Ranskan onnettomuustutkintakeskuksen BEA:n raportti. Turma tapahtui, kun kone oli matkalla takaisin Düsseldorfiin.

Korkeuden muutokset ilmenevät koneen mustan laatikon tallentamista tiedoista. Ne eivät tuntuneet koneessa, sillä se oli jo tuolloin aloittanut laskeutumisen kohti Barcelonaa, sanoo BEA:n johtaja Remi Jouty.

Tutkinta on vahvistunut epäilyjä, että Lubitz lensi koneen tahallaan vuorenrinteeseen. Kun kapteeni oli poistunut ohjaamosta, koneen valittu lentokorkeus muuttui hetkessä 11 600 metrin matkakorkeudesta alimpaan mahdolliseen. Marseillen lennonvalvojat yrittivät soittaa koneeseen 11 kertaa kolmella eri taajuudella, mutta eivät saaneet vastausta.

Maaliskuisessa maahansyöksyssä kuoli 150 ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.