Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Runnin miljoonavelat jäivät Perttu Nousiaiselle

Kylpylähotelli Runni on siirtynyt kiinteistönvälittäjä Ilari Hassisen ja hänen sijoitusyhtiönsä Hassile Oy:n omistukseen. Kylpylän Lomayhtymä ry:ltä vajaa kaksi vuotta sitten ostanut Perttu Nousiainen on myynyt Greenport Oy:n kiinteistöt ja Runnin Kylpylä Oy:n käyttö- ja vaihto-omaisuuden liiketoimintakaupalla Hassiselle.

– Kylpylän hankintapäätös oli aikoinaan itselläni nopea, koska muuten koko toiminta olisi loppunut, jos en olisi ryhtynyt siihen. Toiminnan pyörittäminen on myös ajallinen kysymys. Minulla on muitakin hankkeita enkä viitsi näännyttää itseäni työllä, Nousiainen kommentoi.

Nousiainen uskoo, että Runnin kylpylässä pystytään vielä voitolliseen toimintaan. Omaa ajanjaksoaan yrityksen johdossa hän kuvaa vaiherikkaaksi.

– Kylpylässä päästiin kehittämisen alkuun ja monenlaisia hankkeita tehtiin, mutta ilmapiiri matkailu- ja ravintolapuolella on ollut mollivoittoinen, Nousiainen tunnustaa.

Runnin Kylpylä Oy ja Greenport Oy jäävät Nousiaisen omistukseen, mutta niillä ei ole liiketoimintaa kylpyläkaupan jälkeen. Miten 1,6 miljoonan euron velat pystytään maksamaan, jos yritykset eivät enää toimi?

– Rahallahan ne maksetaan.

Mutta jos yrityksillä ei ole enää tuloja?

– Kyllä ne hoidetaan joka tapauksessa. Siihen on selkeä suunnitelma, Nousiainen vakuuttaa.

Kylpylän liiketoimintaa harjoittanut Runnin Kylpylä Oy teki viime vuonna noin kahden miljoonan euron liikevaihdon. Tappiota tuli 800 000 euroa. Yrityksellä on velkaa 1,6 miljoonaa euroa ja omaa pääomaa 87 500 euroa.

Kylpylän suurimmat kuluerät olivat henkilöstökulut, joihin upposi 1,2 miljoonaa euroa. Toimitilakulujen osuus oli vajaat puoli miljoonaa euroa. Vuonna 2013 liikevaihto oli myös kaksi miljoonaa, ja tappiota kertyi noin puoli miljoonaa.

Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ja muita kaupan yksityiskohtia ei liikesalaisuuteen vedoten julkisteta. Liiketoimintakaupassa on sovittu yksiselitteisesti, että kylpylän vanhat velvoitteet jäävät Nousiaisen yhtiöille.

– Nyt tehdyllä kaupalla sanotut yhtiöt ja henkilö myyvät kokonaisuuden irtaantuen kokonaan Kylpylähotelli Runnista, Hassinen korostaa.

Runnin Kylpylän noin 30 ihmisen henkilökunta siirtyy uuden Spa Hotel Runnin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Kylpylänjohtajana toiminut Susanna Siltaoja ei jatka yrityksen palveluksessa.

Liiketoiminta siirtyy uudelle yhtiölle vaiheittain toukokuun 2015 aikana. Kylpylähotellin päärakennuksessa käynnistyy saneeraus, joka kattaa 60 hotellihuoneen, ravintola-, aula- ja kokoustilojen lisäksi julkisivut ja terassialueet.

Vanha kartanohotelli, jossa on 19 hotellihuonetta sekä tilausravintola ja kokoustilat, on saneerattu kauttaaltaan Lomayhtymän omistusaikana vuonna 2001.

– Toiminta on ollut laskujohteista jo pitkään koko 2000-luvun, mutta paikalla on pitkä historia ja paljon ihmisiä, jotka rakastavat sitä, Hassinen perustelee vuonna 1904 perustetun Runnin kylpylän ostamista.

Spa Hotel Runnin toimitusjohtajaksi on nimitetty Glenn Orlando, jolla on pitkä kokemus suomalaisten hotellien esimies- ja johtotehtävistä. Viimeksi hän on toiminut Park Hotel Käpylän toimitusjohtajana Helsingissä.

Hän on toiminut myös Best nykyisen Radisson Blu Seaside Hotelin ja Hotelli Kuninkaantie Espoon johtajana sekä Sodexho Oy:n Suomen hotellitoimintojen aluepäällikkönä.

– Tulemme panostamaan Runnin historian tunnetuimpaan asiakkaaseen, Suomen marsalkka Mannerheimiin, jonka tunnettuja mieliruokia tulee uusittavaan ruokalistaan. Mannerheim tulee näkymään Runnilla myös muissakin yhteyksissä, lupaa Orlando.