Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Trust Kapital tähtää alansa markkinajohtajaksi

Trust Kapital Group on tuttu nimi monelle ympäri maata. Harvempi kuitenkin tietää, että yhtiön kotipaikka on Kuopiossa ja sen kolmikerroksinen pääkonttori on pienellä rännikadulla aseman lähellä.

– Monelle on ollut yllätys, että emme olekaan monikansallinen yhtiö. Yhtiö on kuitenkin perustettu Kuopiossa ja täällä aiomme myös pysyä. Ja yhtään vähättelemättä tavoittelemme markkinajohtajuutta Suomessa, vakuuttaa toimitusjohtaja Petri Tukiainen.

Tukiainen ja hänen yhtiökumppaninsa Tuomo Rissanen perustivat Trust Kapitalin vuonna 2008 yhdessä Antti Holopaisen kanssa. Herroilla on kuitenkin yhteistä työhistoriaa jo kymmenen vuoden ajalta.

– Olimme ensin työkavereita ja jo silloin totesimme, että meillä on vahvuuksia vähän muussa kuin olla töissä vieraalla, muotoilee Tukiainen.

Rissanen on ohjelmistokehityksen pääarkkitehti ja Tukiaisella on puolestaan vahva kaupallinen tausta.

– Osaamme siis tuottaa palveluita ja lisäksi osaamme myös myydä niitä, tiivistää Rissanen.

Vuonna 2005 nuoret miehet perustivat ensimmäisen oman yhtiönsä, jossa tuotettiin erilaisia verkkopalveluja.

– Aika nopeasti työllistimme välillisesti jopa 250 ihmistä eri puolilla maata. Oma yhteiskuntavastuu konkretisoitui hyvin, kun niin monen ihmisen talous oli kytköksissä omaan toimintaan. Samalla se ehkä myös ohjasi meitä siihen toimintamalliin, jota toteutamme nykyään, sanoo Tukiainen.

 

Alkujaan Trust Kapital oli pelkästään maksuvalvontaan erikoistunut yhtiö. Koko toiminta on rakennettu yhtiön oman reskontraohjelmiston ympärille.

– Lähdimme liikkeelle kokonaan uudella konseptilla. Tarjosimme ohjelmistomme asiakkaalle maksutta ja vastineeksi saimme hoitaa yrityksen maksuvalvonnan. Monen pienyrittäjän myyntisaatavien maksukierto tehostui siinä aika tavalla, Tukiainen jatkaa.

Yhtiön liikevaihto koostuu suurimmaksi osaksi pitkälle automatisoiduista laskutus- ja maksuvalvontapalveluista.

– Olimme Suomessa ensimmäinen yhtiö, joka tarjosi näitä palveluita pk-yrityksille. Nykyään toimimme myös suuryritysten puolella. Lisäksi meillä on asiakkaina myös esimerkiksi kuntia ja sairaanhoitopiirejä.

Tuomo Rissanen muistuttaa, että ohjelmistokokonaisuus on täysin yhtiön omaa käsialaa.

– Oma ohjelmistokehitys antaa meille vapauden tehdä mitä asiakkaat tahtovat ja mitä on järkevää tuottaa markkinoille.

 

Poikkeuksellista Trust Kapitalin toiminnassa on, että yrittäjät eivät ole koskaan tehneet ensimmäistäkään liiketoimintasuunnitemaa.

– Kaikki on korvien välissä, ja se on meidän tapamme johtaa. Dynaaminen johtaminen ja nopea reagointi ovat meidän kilpailuvalttejamme, Tukiainen sanoo.

Omistajat luottivat alkuvuosina ulkopuolelta palkattuun johtoon, mutta viime keväästä lähtien he ovat ottaneet entistä enemmän myös näkyvää vastuuta yhtiön johtamisessa. Strateginen päätöksenteko on kuitenkin ollut yhtiön perustamisesta lähtien pitkälti omistajien harteilla. Se on ollut kaikin puolin kannattavaa.

– Olemme saaneet aika paljon tehoja irti tästä koneistosta. Tämän tilikauden tulos tulee kasvamaan noin 70 prosenttia, Tukiainen sanoo.

Viime tilikaudella emoyhtiön liikevaihto li 4,7 miljoonaa euroa. Kuluvan tilikauden liikevaihto tulee olemaan koko konsernin osalta noin 8,5 miljoonaa euroa. Vieläkin kovempia kasvulukuja sopii kuitenkin odottaa jatkossa.

– Panostamme enemmän suurasiakashankintaan ja tulevien vuosien luvut ovat merkittävästi kauniimmat kuin nyt.

Yhtiön hurjan kasvun mahdollistavat ennen kaikkea siinä toimivat ihmiset.

– Meillä on oikeanlainen, erittäin osaava henkilökunta. Tätä laivaa on nyt helppo ohjata, Tukiainen vakuuttaa.

Trust Kapital on taloushallinnon prosesseja automatisoiviin laskutuksen ja maksuvalvonnan ratkaisuihin erikoistunut asiantuntijayhtiö.

Konsernin emoyhtiö on laskutus- ja maksuvalvontapalveluja tuottava Trust Kapital, joka on perustettu vuonna 2008. Siihen kuuluu kiinteästi yhtiön kehittämä Trust Point-ohjelmisto, joka yhdistää yrityksen taloushallinnon yhden ohjelmistokokonaisuuden sisälle.

Konserniin kuuluvat myös rahoituspalveluja tuottava Trust Finance ja tilitoimistopalveluja tarjoava Trust Accounts sekä lakiasiantoimisto Trust Legal. Konsernin palveluiden piirissä on kokonaisuudessaan lähes 19 000 asiakkuutta.

Konsernissa on yhteensä 85 työntekijää, joista Kuopion päätoimipaikassa työskentelee noin 50 henkeä. Lisäksi yhtiöllä on toimipisteet Helsingissä, Oulussa, Porvoossa, Jyväskylässä, Tukholmassa ja Tallinnassa.

--------------------------------------------------------------------------------------

Sunnuntain lehdessä (SS 14.12.) talouden sivulla olleessa jutussa Trust Kapital Gropista puuttui yhtiön perustamisjäsenistä Antti Holopaisen nimi. Trust Kapital Group oli alun perin Trust Perintätoimisto Oy, jonka perustajana, vähemmistöosakkaana, toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana Holopainen toimi vuoden 2010 puoliväliin saakka.