Amerikkalainen sivusto naureskelee eukonkannolle – kuvailee lajia "naisvihamieliseksi" ja tarinaa "raiskahtavaksi"

Sonkajärvellä järjestettävät eukonkannon MM-kisat ovat kansainvälisesti tunnettu tapahtuma. Kuvassa Bernhard Blumelin ja Jess Langen taidonnäyte vuodelta 2011. Kai Jäderholm

Petri Karvinen

Sonkajärveläinen urheilulaji eukonkanto herättää jälleen kummastusta maailmalla. Yhdysvaltalainen urheilusivusto Awesemo pitää lajia yhtenä maailman hulluimmista – ja kuvailee sitä lukijoilleen varsin värikkäin sanankääntein.

Awesemon mukaan eukonkanto on lajina "juuri niin absurdi ja naisvihamielinen kuin miltä se kuulostaa". Sivuston mukaan lajin taustalla oleva sonkajärveläisen Herkko "Rosvo" Ronkaisen legenda on erittäin kyseenalainen.

– Ronkainen tunnettiin siitä, että hän asui metsässä miehineen, joita hän lähetti ryöstämään läheisiä kyliä sekä kantamaan näiden naisia pois, sivusto kertoo.

– Eli hän oli ikään kuin vähemmän köyhille antava, raiskahtavampi versio Robin Hoodista, juttu jatkuu.

Eukonkannon kuvailu on osa artikkelia, jossa Awesemo listaa maailman pähkähulluimpia urheilulajeja. Eukonkanto saa listalla kunniamaininnan yhdessä varvaspainin ja mies vastaan hevonen -maratonjuoksun kanssa.

Sivuston mukaan maailman hulluin urheilulaji on Bangladeshin kansallislaji kabaddi, joka on hippaa ja painia yhdistelevä joukkuepeli.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut