Maineikkaan savolaisen huvipaikan henkiin herääminen lähestyy – Eppu Normaali buukattu, Ponsse-miljonääri perustanut taustayhtiön

Ponssen pääomistaja Juha Vidgrénille (oik.) uuden kylätalon saaminen Vieremälle on sydämen asia. Miehen rahoittamaa uuden Rientolan rakentamista vetää paikallinen työmaapäällikkö Antti Leinonen. Petri Karvinen

Petri Karvinen

Vieremän maineikkaan huvipaikka Rientolan paluu lähestyy. Uudelleen rakennettavan Rientolan avajaisia vietetään viimeisimmän tiedon mukaan 4. syyskuuta.

Alun perin avajaiset oli tarkoitus järjestää heinäkuussa, mutta koronavirus muutti suunnitelmat. Avajaisten esiintyjänä on syyskuussa Eppu Normaali.

Huvipaikan taustalle on myös perustettu osakeyhtiö Rientola Vieremä Oy. Sen postitusosoite on metsäkoneyhtiö Ponssen pääomistajan Juha Vidgrénin koti Vieremän Niemisillä.

Pohjois-Savon rikkaimpiin ihmisiin lukeutuva Vidgrén alkoi rakennuttaa Rientolaa uudelleen omalla kustannuksellaan viime talvena. Savon Sanomille hän kertoi hankkeensa syyksi rakkauden tanssimusiikkiin ja Vieremään.

Vuonna 1914 rakennettu vanha Rientola oli viime vuosisadalla erittäin suosittu tanssi- ja huvipaikka.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut