Annika Saarikko kertoo tänään, haastaako hän Katri Kulmunin keskustan puheenjohtajakisassa

Kulmuni erosi valtiovarainministerin tehtävästä viestintäkoulutuksestaan nousseen kohun jälkeen, mutta haluaa jatkaa keskustan puheenjohtajana. Katri Kulmuni (vas.) ja Annika Saarikko keskustan kokouksessa 5. kesäkuuta 2019. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

STT

Kansanedustaja Annika Saarikko kertoo tänään, haastaako hän Katri Kulmunin keskustan puheenjohtajakisassa Oulun puoluekokouksessa syyskuussa.

Kulmuni erosi valtiovarainministerin tehtävästä kesäkuun alussa viestintäkoulutuksestaan nousseen kohun jälkeen, mutta on ilmoittanut haluavansa jatkaa keskustan puheenjohtajana. Hänelle ei toistaiseksi ole ilmoittautunut haastajia.

Saarikko palaa vanhempainvapaalta tiede- ja kulttuuriministeriksi ensi viikolla. Saarikko on kertonut ilmoittavansa ratkaisustaan puheenjohtajuuskisan suhteen ennen paluutaan ministerin tehtävään.

Keskustan puoluekokous järjestetään Oulussa 4.–6. syyskuuta.

Ylen heinäkuun alussa keskustavaikuttajille suuntaaman kyselyn mukaan Saarikko on heidän suosikkinsa puheenjohtajaksi. Yle kysyi puheenjohtajasuosikkeja keskustan puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän jäseniltä. Vastanneista 47 prosenttia kannatti Saarikkoa ja 38 prosenttia Kulmunia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut