Oikeus: Mies yritti raiskata 15-vuotiaan ulkona, oli sopinut tyttöjen kanssa pususta tupakkaa vastaan

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 49-vuotiaan miehen vankeuteen ja korvauksiin seksuaalirikoksista. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

STT

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 49-vuotiaan miehen vankeuteen ja korvauksiin seksuaalirikoksista, joiden uhrina oli kaksi 15-vuotiasta tyttöä.

Toisen osalta miestä syytettiin törkeästä lapsenraiskauksesta. Näytetyksi ei tullut, että sukupuoliyhteyttä olisi tapahtunut.

Tytöt tapasivat keväällä bussipysäkillä Itä-Helsingissä tuntemattoman miehen, jonka kanssa sopivat "pususta" tupakkaa vastaan. Tämän jälkeen mies oikeuden mukaan muun muassa yritti sukupuoliyhteyteen tytöistä toisen kanssa ulkosalla. Ohitse kulki ihmisiä. Tyttö oli tapahtumien aikana lähettänyt viestiryhmään viestin "112" ja ollut itkuinen, kun hänen vanhempansa saapuivat paikalle.

Toista tytöistä mies oli suudellut suulle.

Tuomion mukaan mies oli tullut tietoiseksi tyttöjen iästä. Arto Tapio Heimonen tuomittiin kahden vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen törkeän raiskauksen yrityksestä, törkeästä ja perusmuotoisesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä kahdesta seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut