Hämeen poliisissa työskennelleen poliisin kokaiinisyyte hylättiin käräjäoikeudessa

Poliisina työskennelleen nelikymppisen miehen syyte huumausaineen käyttörikoksesta hylättiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa. LEHTIKUVA / JYRKI VESA

STT

Hämeen poliisissa työskennelleen nelikymppisen miehen syyte huumausaineen käyttörikoksesta hylättiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Syytteen mukaan mies olisi pitänyt hallussaan vähäistä määrää omaan käyttöön tarkoitettua kokaiinia Jysäri-festivaalilla Jämsässä viime kesänä.

Oikeus totesi, että miehellä oli ollut hallussaan huumetta ja mies oli yrittänyt nopeasti tulleessa tilanteessa poistua turvatarkastusjonosta ja hävittää aineen.

Tuomion mukaan näyttämättä kuitenkin jäi, että miehellä olisi ollut tietoinen tarkoitus pitää hallussaan huumetta. Hänellä oli ollut vaatteidensa likaantumisen vuoksi yllään toisen miehen vaatteet, joiden taskussa huumausaine oli. Tämä mies tunnusti ja tuomittiin huumausaineen käyttörikoksesta sakkoihin.

Syytteen saanut poliisi irtisanottiin virastaan Hämeen poliisissa maaliskuussa. Sitä ennen hän oli ollut virasta pidätettynä.

---

Juttua korjattu klo 12.20: Vaihdettu jutussa aiemmin mainitun takin tilalle sana vaatteet, koska tuomiosta ei varmuudella selviä, minkä vaatekappaleen taskuista puhuttiin.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut