Koronakevät painoi Stockmannin tuloksen tappiolle

Stockmannin toimitusjohtajan mukaan koronapandemia on vaikuttanut liiketoiminnan kehitykseen merkittävästi. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMA

STT

Tavarataloyhtiö Stockmannin oikaistu liiketulos oli huhti-kesäkuussa 1,8 miljoonaa euroa tappiolla, kun se vuosi sitten oli 16,2 miljoonaa euroa voitollinen. Konsernin liikevaihto supistui 23 prosenttia 182,7 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Jari Latvasen mukaan globaalilla koronapandemialla on ollut merkittävä vaikutus Stockmannin liiketoiminnan kehitykseen, mutta kevään muutos- ja tehostustoimenpiteet ovat tuottaneet tulosta. Latvasen mukaan Stockmann laski kustannustasoa merkittävästi lomautuksilla ja säästötoimenpiteillä.

–  Koronapandemiarajoitteiden purkaminen on lisännyt asiakasvirtoja tavarataloissa ja myymälöissä toukokuun lopulta alkaen. Sekä Stockmannin että Lindexin verkkokaupan kasvu jatkui vahvana myös toisella vuosineljänneksellä, Latvanen kertoo Stockmannin osavuosikatsauksessa.

Stockmannin ensimmäisen vuosipuoliskon tulos jää Latvasen mukaan kuitenkin liiketoiminnan elpymisestä, verkkokaupan voimakkaasta kasvusta ja mittavista säästötoimenpiteistä huolimatta heikoksi. Konsernin tammi-kesäkuun oikaistu liiketulos oli 31,2 miljoonaa euroa tappiollinen ja liikevaihto putosi 351 miljoonaan euroon viime vuoden alkupuoliskon 450 miljoonasta eurosta.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut