Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvalloissa jo yhdeksäs peräkkäinen yli 60  000:n uuden tartunnan päivä

Yhdysvalloissa on varmistettu edellisen vuorokauden aikana lähes 64  000 uutta koronavirustartuntaa, selviää Johns Hopkins -yliopiston seurannasta. Seurannan luvut on tarkistettu keskiviikkona paikallista aikaa eli aikaisin torstaiaamuna Suomen aikaa.

Keskiviikko oli jo yhdeksäs päivä peräjälkeen, kun Yhdysvalloissa on varmistettu yli 60  000 uutta päivittäistä tartuntaa.

Uusia koronaan liittyviä kuolemia maassa kirjattiin edellisten 24 tunnin ajalta 1  059.

Yhdysvalloissa on määrällisesti eniten koronatartuntoja ja -kuolemia maailmassa. Tartuntojen määrä lähentelee maassa jo neljää miljoonaa ja koronakuolemia on lähes 143  000.

Tilastosivusto Worldometerin mukaan Yhdysvalloissa on miljoonaa asukasta kohden varmistettu noin 12  400 tartuntaa ja kirjattu 441 koronakuolemaa.

Väkilukuun suhteutettuna koronakuolemia on kuitenkin Yhdysvaltoja enemmän muun muassa Ruotsissa, Britanniassa ja Espanjassa. Ruotsissa koronakuolemia on miljoonaa asukasta kohden kirjattu 561, Britanniassa taas 670 ja Espanjassa 608.

Koko maailmassa on Johns Hopkinsin mukaan varmistettu yli 15 miljoonaa koronatartuntaa ja kirjattu noin 620  000 koronaan liittyvää kuolemaa.

Kalifornia ohitti New Yorkin tartuntojen määrässä

Kaliforniassa on nyt määrällisesti enemmän koronatartuntoja kuin missään muussa osavaltiossa Yhdysvalloissa. Osavaltio ohitti keskiviikkona New Yorkin osavaltion, joka oli keväällä maan merkittävin yksittäinen tartuntakeskittymä.

Maan länsirannikolla sijaitsevassa Kaliforniassa on varmistettu tähän mennessä yli 413  000 tartuntaa, kertovat osavaltion viranomaiset. Koronavirustapausten määrä on noin 4  700 tartuntaa korkeampi kuin New Yorkin.

Koronaepidemian aikana Kaliforniassa on kirjattu yhteensä 7  870 koronaan liittyvää kuolemaa.

Vaikka Kalifornia ohitti New Yorkin tartuntojen määrässä, on New Yorkin koronakuolemien määrä edelleen maan korkein yksittäisen osavaltion lukema. New Yorkissa on kirjattu yhteensä yli 25  000 koronaan liittyvää kuolemaa.

New Yorkin koronatilanne on kuitenkin kevään jälkeen mennyt parempaan suuntaan. Uusien koronatartuntojen ja -kuolemien määrä on laskenut huimasti edellisten kahden kuukauden aikana.

Viranomaiset painottivat, että koronalukujen vertaamisessa on otettava huomioon se, että Kalifornia on Yhdysvaltain väkirikkain osavaltio. 40 miljoonan asukkaan Kalifornia on väkiluvultaan yli kaksi kertaa New Yorkin kokoinen.

Koronatoimien esimerkkiosavaltiosta tuli maan pahin tartuntakeskittymä

Kalifornian kuvernööri Gavin Newsom kertoi keskiviikkona toimittajille, että tartuntapiikki voisi selittyä sillä, että osavaltiossa on avattu jälleen avainasemassa olevia talouden sektoreita.

Newsomin mukaan edellä mainitut toimet ovat johtaneet siihen, että ihmiset ovat enemmän tekemisissä toistensa kanssa ja saattavat päätyä lähikontaktiin tartunnan saaneiden kanssa. Tämän vuoksi kuvernööri ei pidä sinänsä yllättävänä sitä, että tartuntojen määrä on alkanut nousta.

Kuvernöörin mukaan osavaltio rekisteröi 12  807 uutta koronatartuntaa edellisten 24 tunnin ajalta, mikä on ennätyskorkea määrä.

Myös koronan vuoksi sairaalahoitoon joutuneiden määrä on noussut dramaattisesti.

Kaliforniaa suitsutettiin alkujaan koronatoimiensa vuoksi. Osavaltion koronatoimia pidettiin esimerkillisinä ja se oli ensimmäinen, joka määräsi liikkumisrajoituksia viruksen vuoksi.

Rajoituksia alettiin höllentää toukokuun lopulla. Vain muutamaa viikkoa myöhemmin osavaltio joutui kuitenkin ottamaan takapakkia ja määräämään uudelleen rajoituksia, jotka oli jo kertaalleen poistettu, kun tartuntojen määrät alkoivat nousta.

Brasiliassa ennätysmäärä uusia päivittäisiä tartuntoja

Brasiliassa on varmistettu tuoreeltaan ennätyskorkea määrä uusia koronavirustartuntoja. Maassa on todettu yhteensä lähes 68  000 uutta tartuntaa vuorokauden aikana, kertoi maan terveysministeriö keskiviikkona.

Uusia koronaan liittyviä kuolemia on kirjattu edellisten 24 tunnin ajalta 1  284 kappaletta.

Etelä-Amerikassa sijaitsevassa 212 miljoonan asukkaan Brasiliassa on määrällisesti toiseksi eniten koronatartuntoja ja -kuolemia maailmassa.

Yhteensä maassa on varmistettu vajaat 2,2 miljoonaa koronavirustartuntaa ja kirjattu noin 82  000 koronaan liittyvää kuolemaa.

Tartuntojen ja koronakuolemien määrän osalta Brasiliaa edellä on vain Yhdysvallat, jossa tartuntojen määrä läheni Johns Hopkins -yliopiston seurannan mukaan neljää miljoonaa Suomen aikaa torstaina aamuyöstä.

Yliopiston seurannan mukaan Yhdysvaloissa on varmistettu noin 143  000 koronaan liittyvää kuolemaa.

Presidentti tapasi kannattajiaan kasvomaskiin sonnustautuneena

Brasiliassa presidentti Jair Bolsonarolle tehty koronatesti on osoittautunut jälleen positiiviseksi, kertoi presidentin kanslia keskiviikkona paikallista aikaa. Kanslian mukaan Bolsonaro pidentää karanteeniaan ja lykkää tuonnemmaksi suunniteltuja lähiajan matkoja.

Bolsonaro on ollut eristyksissä presidentinpalatsissa siitä lähtien, kun testi osoitti hänellä virustartunnan 7. heinäkuuta.

Uutiskanava CNN:n mukaan Bolsonaro kuitenkin tapasi keskiviikkona testitulosten saamisen jälkeen kannattajiaan presidentinpalatsin ulkopuolella maan pääkaupungissa Brasiliassa.

CNN kertoo Bolsonaron tervehtineen kannattajiaan lipunlaskuseremoniassa kasvomaskiin sonnustautuneena. Hän on uutiskanavan mukaan tehnyt vastaavaa useita kertoja sinä aikana, kun hän on tehnyt töitään osittain eristäytyneenä palatsissaan.

Hän ei puhunut koronaviruksesta esiintymisensä yhteydessä.

Bolsonaroa on arvosteltu koronapandemian vähättelystä ja turvavälien uhmaamisesta. 65-vuotias Bolsonaro on myös väittänyt, että koronan vuoksi määrättyjen liikkumisrajoitusten aiheuttamat taloudelliset seuraukset voisivat olla pahempia kuin virus itse.

Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla yli neljä miljoonaa tartuntaa

Uutistoimisto AFP:n tekemien laskelmien mukaan Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla on varmistettu nyt jo yli neljä miljoonaa tartuntaa. Yli puolet tartunnoista on varmistettu Brasiliassa.

AFP:n laskelmat perustuvat viranomaisten ilmoittamiin koronalukuihin.

Alue on maailmanlaajuisesti yksi pahiten koronan runtelemia. Koronaan liittyviä kuolemia koko edellä mainitulla alueella on kirjattu yhteensä lähes 173  000.

Koko maailmassa on Johns Hopkinsin mukaan varmistettu yli 15 miljoonaa koronatartuntaa ja kirjattu noin 620  000 koronakuolemaa.

Tilastosivusto Worldometerin mukaan Brasiliassa on miljoonaa asukasta kohden varmistettu noin 10  500 tartuntaa ja kirjattu 390 koronakuolemaa.