Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Eurojackpotista tärähti Kuopioon jättivoitto, voittaja ei ole vieläkään lunastanut rahojaan

Kuopiossa viime joulun jälkeen pelattu 136200 euron Eurojackpot-voitto on edelleen lunastamatta. Voitokas rivi oli pelattu Kolmisopen Citymarketilla 27. joulukuuta 2019.

Myös toinen iso potti odottaa edelleen noutajaansa Veikkauksen pääkonttorilla Helsingissä. 40000 euron Jokeri-voitto on pelattu Lohjalla Saukkolan ST1-asemalla.

Veikkauksen viestintäpäällikön Tomi Auremaan mukaan on harvinaista, että isot potit ovat kauan lunastamatta.

– Yleensä näin kauan lunastamatta olleiden voittojen taustalla on tietämättömyys jättipotista. On saatettu laittaa kupongit johonkin hyllyyn, koriin tai laatikkoon, johon ne ovat sitten unohtuneet, eikä niitä ole tullut tarkistettua. Joillakin tuppaa kasaantumaan myös lompakkoon kaikenlaista lippua ja lappua, joten voihan se olla sielläkin, Auremaa kertoo Veikkauksen tiedotteessa.

Mikäli voittoja ei lunasteta vuoden sisällä arvontapäivästä, ne palautuvat voittopotteihin tuleville kierroksille.

Kaikkien aikojen suurin lunastamatta jäänyt voitto Veikkauksen peleistä on vuodelta 1995. Silloin Vantaalla pelattiin Lotto, jolla olisi voittanut euroiksi muutettuna 2,37 miljoonaa euroa. Voittajaa ei kuitenkaan ikinä löytynyt.

Suurin lunastamaton Jokeri-voitto on sekin markka-ajalta. Vuonna 2000 joku oli pelannut 1,7 miljoonan euron Jokerin, mutta rahojaan hän ei koskaan lunastanut.

Eurojackpotin suurin lunastamaton potti on kierrokselta loppuvuodelta 2016. Hollolan Prisman 662 300 euron voitto palautui pelaajille voittorahastoon, koska voittajaa ei mistään ilmaantunut.

Yksi Siilinjärvelle menneen Eurojackpotin 92 miljoonan euron jättipotin voittajista oli pitkään kadoksissa. Voittorivi pelattiin viime vuoden elokuussa Siilinjärven K-kaupassa. Veikkaus kertoi 16. kesäkuuta, että viimeinen 1,8 miljoonan euron osuus on maksettu kadoksissa olleelle voittajalle.