Auton alle jäänyt kolmevuotias kuoli Kuopiossa – poliisi tutkii asiaa rikoksena, mutta pitää todennäköisenä onnettomuutta

Kuvituskuva. Jaakko Heiskanen

Petri Karvinen

Kuopion Puijonlaaksossa kerrostalon pihalla auton alle jäänyt lapsi on kuollut. Asiasta tiedottaa Itä-Suomen poliisi.

Poliisin mukaan kyseessä oli mitä ilmeisimmin onnettomuus. Tilanteessa kaksi lasta oli hoitajansa kanssa ulkona lähestymässä kerrostalon piha-aluetta polkua pitkin, kun kolmevuotias lapsi juoksi muiden edelle pihalle.

Samaan aikaan keski-ikäinen mies oli peruuttamassa autoaan pihalla, jonne oli pysäköitynä myös muita ajoneuvoja. Lapsi juoksi pysäköityjen autojen välistä peruuttavan auton taakse ja jäi sen takarenkaan alle.

Elvytystoimet aloitettiin heti paikalla ja niitä jatkettiin Kuopion yliopistollisessa sairaalassa (KYS), mutta lapsi menehtyi saamiinsa vammoihin.

Osallisille on järjestetty kriisiapua.

Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena. Poliisin mukaan on kuitenkin todennäköisempää, että kyseessä on onnettomien yhteensattumien summa ja tapaturma. Alkoholilla ei ollut osuutta asiaan.

Poliisi tiedottaa lisää, mikäli uutta asiassa ilmenee.

 

Juttua päivitetty klo 17.56: Lisätty tuoreimmat tiedot.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut