Kuopiolaisesta liito-oravaperheestä uusi livekamera netissä – kesän ensimmäiset "julkkisoravat" kokivat sydäntäsärkevän kohtalon

Kuvan liito-oravaa ei uudessa pönttökamerassa nähdä – mutta sen lajitovereita kyllä. Tuomas Lahti

Petri Karvinen

Kuopion luonnontieteellinen museo on asentanut uuden liito-oravien elämää seuraavan kameran Kuopion alueelle. Suoraa lähetystä liito-oravapöntön liepeiltä voi seurata museon Youtube-kanavalta, museon verkkosivuilta tai tämän artikkelin lopusta.

Kuvattavassa pöntössä asuu arvion mukaan tämän vuoden ensimmäisestä poikueesta syntyneitä pienokaisia. Noin kymmenen viikon ikäiset poikaset tutkivat jo aktiivisesti ympäristöään ja levähtävät kuvausalueella olevissa pöntöissä, joita on useita.

Kuopion luonnontieteellisen museon Youtube-kanavalla on tarkoitus julkaista myöhemmin parhaita paloja uuden kameran lähetyksestä.

Museon kesäkuussa asentaman aiemman pönttökameran pesueen taival päättyi surullisesti. Museosta tiedotetaan liito-oravaperheen päätyneen kärpän suuhun.

Pönttökameran tavoitteena on parantaa liito-oravan suojelutasoa ja lisätä ihmisten tietoa liito-oravan elintavoista ja elinympäristöistä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut