Ylen kysely: Saarikko keskustavaikuttajien suosikki puheenjohtajaksi

Saarikko saa Ylen kyselyssä 47 prosentin kannatuksen. LEHTIKUVA / Mikko Stig

STT

Keskustan uudeksi puheenjohtajaksi valittaisiin Annika Saarikko, jos Yleisradion kyselyyn vastanneet keskustavaikuttajat saisivat päättää. Saarikko saa Ylen kyselyssä 47 prosentin kannatuksen, nykyisen puheenjohtajan Katri Kulmunin kannatus on 38 prosenttia.

Vastaajista 15 prosenttia ei ota kantaa.

Saarikko ei ole vielä ilmoittanut, aikooko hän tavoitella puheenjohtajan paikkaa. Kulmuni on asettunut ehdolle tavoittelemaan jatkopestiä, vaikka joutui jättämään valtiovarainministerin tehtävän.

Saarikko palaa vanhempainvapaalta tiede- ja kulttuuriministeriksi elokuun alkupuolella ja on sanonut ilmoittavansa siihen mennessä, asettuuko hän ehdolle.

Keskustan puheenjohtaja valitaan Oulussa pidettävässä puoluekokouksessa syyskuussa. Valinnan tekee siellä noin 2 000 äänivaltaista puoluekokousedustajaa.

Kyselyssä selvitettiin myös, kuinka moni toivoo Kulmunille vastaehdokasta. Vastaajista kaksi kolmannesta toivoi sitä, vajaa neljännes ei.

Kysely lähetettiin heinäkuun alussa 186:lle keskustan puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän jäsenelle. Heistä vastasi 95, joten vastausprosentti on 51.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut