Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liikkuvan ammoniakkijunan veturi paloi Nilsiässä – ei henkilövahinkoja

Ammoniakkilastissa olleen tavarajunan apuveturi syttyi tuleen kesken matkan Nilsiässä varhain maanantai-illalla. Pelastuslaitos sai ilmoituksen tulipalosta puoli seitsemän aikaan.

Joensuusta Siilinjärven Ruokosuolle matkalla ollut juna kulki aikataulussaan Juankosken asemalle asti, kunnes sen dieselkäyttöinen apuveturi syttyi tuleen Nilsiän Sydänmaan kohdalla. Palava veturi irrotettiin nopeasti ammoniakkia täynnä olleista vaunuista.

Palava veturi saatiin sammutettua varsin nopeasti, eikä tuli levinnyt vaunuihin tai pääveturiin. Seitsemältä illalla käynnissä olivat jo jälkisammutustyöt. Tapaus ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

– Syttymissyytä on vaikea arvata, mutta todennäköisesti kyseessä on tekninen vika, palomestari Petteri Lintunen Pohjois-Savon pelastuslaitokselta arvioi.

Siilinjärven ja Joensuun välisellä rataosuudella, jossa onnettomuus tapahtui, ei ole henkilöjunaliikennettä. Palanut veturi oli määrä siirtää pois raiteilta jälkisammutuksen jälkeen.

 

Päivitetty klo 19.37: Täydennetty viimeisimmillä tiedoilla.