Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön tunteina paahdettiin taas kovaa – poliisi pysäytti kaksi kaaharia Kuopiossa

Poliisi mittasi Kuopion eteläisellä moottoritiellä kaksi kovaa ylinopeutta perjantain ja lauantain välisenä yönä. Molemmat mitattiin Särkiniemen kohdalla, jossa on 100 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Kuopiolainen nuorehko mies ajoi henkilöautolla 168 kilometriä tunnissa Särkiniemen kohdalla etelään päin puolen yön jälkeen.

Lisäksi toisessa tilanteessa poliisit mittasivat toisen henkilöauton nopeudeksi 143 kilometriä tunnissa. Sitäkin autoa ajoi nuorehko mies, mutta hänellä ei ollut edes ajo-oikeutta. Lisäksi autosta löytyi pieniä määrä huumausainetta.

Myös tämä ylinopeus mitattiin pian puolen yön jälkeen.

Poliisit ovat kirjanneet viime kuukausina paljon rikosilmoituksia törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista, joissa kuljettaja on ajanut henkilöautolla 130–200 kilometrin tuntinopeutta yleisellä tiellä. Suurin osa kaahareista on ollut nuoria miehiä, toiseksi yleisin ryhmä ovat olleet keski-ikäiset miehet.

Yhtä syytä ylinopeuksien kasvulle ei ole. Osin poliisi on myös kohdentanut liikennevalvontaa riskipaikkoihin riskiaikoina aiempaa paremmin sekä pystynyt käyttämään aikaa valvontaan koronavirusepidemian takia peruuntuneiden koulutusten sijasta.