Laskuteline ei auennut oikein – Fouga Magister -koneeseen vaurioita Kuopion lentokentällä

Arkistokuva Tapio Hartikainen

Asta Tenhunen

Vika Fouga Magister -lentokoneen laskutelineessä aiheutti ongelmia Siilinjärvellä Kuopion lentokentällä sunnuntaina iltapäivällä.

Pelastuslaitoksen mukaan lentokoneen laskutelineet eivät toimineet oikein, kun kone laskeutui. Lasku oli tavallista kovempi niin, että koneeseen tuli vaurioita ja siitä vuoti vähäinen määrä polttoainetta kentälle.

Ensihavainnot olivat kuitenkin, että koneen vauriot näyttivät lähinnä naarmuilta ja lommoilta pohjassa.

Kaksi lentäjää eivät loukkaantuneet. Pelastuslaitoksen mukaan kovasta laskusta ei myöskään aiheutunut vaurioita kiitotiehen.

Paikalle hälytetyt Finavian ja Karjalan lennoston pelastusyksiköt imeyttivät valuneen pienen polttoainemäärän imeytysmattoon eikä paikalla tarvittu muita pelastustoimia. Pelastuslaitokselta tapauksen hoitoon osallistui palomestari, mutta muut yksiköt Siilinjärveltä ja Kuopiosta voitiin käännyttää jo matkalta takaisin eikä niitä tarvittu paikalla pelastustoimissa.

Onnettomuustutkintakeskus ei ota tapausta tutkintaansa.

Fouga Magisterit olivat aikoinaan Suomen ilmavoimien käytössä lentokoulutuksen harjoituskoneina. Nykyään niitä on Suomessa jäljellä enää kaksi lentokuntoista konetta harrastus- ja museolentokäytössä.  Lisäksi Fougia on esillä museoissa ja muistomerkkeinä.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut