SDP:n puoluekokous ei lämmennyt kuuden tunnin työpäivälle, mutta yhtyi tavoitteeseen työajan lyhentämisestä

Marin esitti SDP:n 120-vuotisjuhlassa viime vuonna, että puolue ajaisi työajan lyhentämistä kuuteen tuntiin nykyisestä kahdeksasta. Marin toimi tuolloin liikenne- ja viestintäministerinä. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

STT

SDP:n puoluekokous ei hyväksynyt aloitetta kuuden tunnin työpäivästä, mutta yhtyi aloitteessa esitettyyn tavoitteeseen työajan lyhentämisestä.

–  Työn joustot ja työajan lyhentäminen pidentävät työuria ja vapauttavat ihmisten resursseja esimerkiksi vapaaehtoistyöhön, puoluekokouksen päätösesityksessä todetaan.

Puoluekokouksen mielestä erilaisten joustojen mahdollisuuksia pitää tutkia ja selvittää laajasti.

Kuuden tunnin työpäivää on aika ajoin esitetty SDP:n puoluekokouksissa 1970-luvulta asti, mutta tosissaan se nousi keskustelun aiheeksi SDP:n 120-vuotisjuhlassa viime vuonna. Juhlassa silloinen liikenne- ja viestintäministeri, nykyinen pääministeri ja SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin esitti, että puolue ajaisi työajan lyhentämistä kuuteen tuntiin nykyisestä kahdeksasta.

Meneillään olevalle puoluekokoukselle aloitteen on tehnyt Kallion sosialidemokraattien jäsen Timo Kärkkäinen.

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut