Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Veikkauksen alkuvuoden tuloksesta katosi kolmannes – korona nirhaisee koko vuoden tulokseen 300 miljoonan euron loven

Peliyhtiö Veikkauksen tulos tammi–kesäkuussa oli 332,7 miljoonaa euroa, mikä oli kolmannes vähemmän kuin viime vuonna. Vuosi sitten tammi–kesäkuun tulos oli 501,4 miljoonaa euroa.

Yhtiö arvioi, että koronaepidemia laskee sen tulosta 300 miljoonalla eurolla tänä vuonna. Valtion budjettiin kirjattua miljardin euron tuottoarviota on yhtiön mukaan enää mahdotonta saavuttaa.

Veikkaus-pelien tuottojen lasku on aloittanut keskustelun siitä, miten yhtiön tuotoista esimerkiksi kulttuurille, nuorisotyölle ja tieteelle maksettavien määrärahojen käy. Pelkästään opetus- ja kulttuuriministeriön alalla syntynyt rahoitusvaje on noin 140 miljoonaa euroa. Tiede- ja kulttuuriministerin tehtävään palannut Annika Saarikko (kesk.) on vaatinut kyseisen puuttuvan rahoituksen korvaamista tavalla tai toisella.

Siirtyminen digipelaamiseen pelipaikkojen sulkeuduttua vähäistä

Veikkaus sulki keväällä rahapeliautomaattinsa sekä pelipaikkansa. Lisäksi urheilusarjojen keskeytyminen vaikutti voimakkaasti vedonlyöntiin.

–  Veikkauksella on monien muiden tahojen tavoin takanaan poikkeuksellinen ja haastava kevät. Koronapandemian vuoksi Veikkauksen tämän vuoden tuotto valtiolle on merkittävästi aiempaa alhaisempi, Veikkauksen talousjohtaja Regina Sippel sanoo tiedotteessa.

Tunnistautuneet pelaajat siirtyivät keväällä jonkin verran digitaalisen pelaamisen pariin, mutta siirtymät olivat yhtiön mukaan pieniä sekä asiakasmäärillä että pelikatteella mitattuna. Yhtiön mukaan lähes 60 prosenttia tapahtuneesta pelaamisesta tapahtui tunnistautuneena.

Alkuvuoden pelikate oli 607,2 miljoonaa euroa. Laskua vuodentakaisesta tuli 237,1 miljoona euroa eli noin 28 prosenttia. Yhtiön arvion mukaan koronan vaikutus tästä oli noin 200 miljoonaa euroa.