Nettihuhu kiertää villinä Iisalmessa – Poliisi: Kouluun voi mennä normaalisti tällä viikolla

Asta Tenhunen

Poliisi pitää sosiaalisessa mediassa leviävää koulu-uhkaushuhua mauttomana pilana.

Iisalmessa on viikonlopusta asti huhuttu ammattiopistoon kohdistuneesta uhkauksesta. Poliisin arvion mukaan kyse on kiusanteosta eikä oppilailla ole todellista estettä tai vaaraa osallistua opetukseen normaalisti tällä viikolla.

Yleisessä käytössä olevan kaupan vessan seinälle oli kirjoitettu viesti, joka ilmoitettiin poliisille. Tiedossa ei ole, milloin viesti oli kirjoitettu ja miten kauan se oli ehtinyt olla seinällä.

– Poliisi on selvittänyt asiaa eikä ole mitään viitteitä, että kyse olisi muusta kuin mauttomasta pilasta, komisario Sami Joutjärvi Itä-Suomen poliisista sanoo.

Joutjärvi sanoo, että poliisilla on jo vankka kokemus tarkistaa ja selvittää tapauksia samoin kuin toimia tilanteissa tarvittaessa muutenkin. Poliisi on kuitenkin pahoillaan etenkin niistä nuorista, joita uhkaukset tai niistä liikkeellä lähtevät some-tarinat pelottavat.

– Erityisen pahoillani olen siitä, miten tällainen kiusanteko loukkaa heitä, jotka ovat oikeasti olleet mukana kouluiskuissa, Joutjärvi sanoo.

Savossakin on oppilaitoksiin kohdistunut väkivallantekoja viime vuosina. Nettitarinat voivat surettaa tai pelottaa etenkin heitä, jotka ovat olleet mukana aiemmissa iskuissa.

Poliisi toivoo, että erilaisista uhkauskirjoituksista ilmoitettaisiin poliisille mahdollisimman tuoreeltaan, mutta niistä ei levitettäisi etenkin toisen käden tietoa tai omia arvailuja sosiaalisessa mediassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut