Moottoripyöräilijä pakeni poliiseja yli 60 kilometriä – mukana oli erittäin kuuma lasti

Takaa-ajo päättyi, kun moottoripyöräilijä menetti pyöränsä hallinnan liikenneympyrässä ja kaatui. Hän sai nopeasti apua. Paikalla olivat poliisit, ambulanssi hoitajineen ja palomiehet. Lukijan kuva

Asta Tenhunen

Poliisi ajoi keskiviikkona iltapäivällä takaa moottoripyöräilijää Kuopiossa, Siilinjärvellä ja Nilsiässä. Takaa-ajo kesti ainakin 60 kilometrin matkan.

Takaa-ajon syyksi epäillään sitä, että moottoripyöräilijällä oli hallussaan merkittävä erä huumeita, joita hän ei olisi halunnut antaa poliisien haltuun.

Tapahtumat alkoivat Leppävirran ja Kuopion väliltä, jossa poliisit yrittivät liikennevalvonnan yhteydessä pysäyttää moottoripyöräilijää iltapäivällä.

Moottoripyörällä ajanut nuori mies lähti karkuun ja ajoi moottoritietä pohjoisen suuntaan ylinopeutta.

Silminnäkijöiden mukaan moottoripyöräilijä ajoi erittäin vaarallisesti. Hän muun muassa ohitteli henkilöautoja ajamalla moottoritiellä kahden rinnakkain ohitustilanteessa ajaneen henkilöauton välistä.

Kaaharin perään lähti useita poliisipartioita. Kuopion pohjoisella moottoritiellä poliisipartioita oli miehen perässä jo kolme. Sen lisäksi poliisin tilannekeskus hälytti partioita paikalle Pohjois-Karjalan suunnasta.

Moottoripyöräilijä ajoi Siilinjärvelle ja jatkoi valtatietä keskustan ohi pohjoiseen Aappolaan, josta hän ajoi Varpaisjärventien ja Lammasahon kautta Nilsiään poliisit perässään.

Nilsiän taajamassa kaahari ajoi edestakaisin ja yritti karistaa poliisiautot jäljiltään. Poliisit eivät kuitenkaan missään vaiheessa kadottaneet miestä.

Kaahari yritti poistua Nilsiän taajamasta ylinopeutta ajaen, mutta silloin hän törmäsi liikenneympyrän rakenteisiin ja kaatui tielle.

Nilsiän palomiehet siirsivät kolaroidun moottoripyörän pois kolaripaikalta poliisien pyynnöstä. Lukijan kuva

Mies loukkasi kolarissa jalkaansa, mutta ensitietojen mukaan vamma ei ole vakava. Mies vietiin paikalta sairaalaan tarkistettavaksi ja hoidettavaksi.

Kaaharin pysäyttämiseen osallistui kaikkiaan seitsemän poliisiautollista poliiseja Pohjois-Savosta ja Pohjois-Karjalasta.

Moottoripyöräilijän hallusta löytyi huomattava määrä huumausaineita. Tutkinnallisista syistä poliisi ei kommentoi julkisesti sen enempää mistä huumeista oli kyse, koska miehen ja mahdollisesti muiden henkilöiden osuutta asiaan vasta tutkitaan.

Moottoripyöräkaaharia epäillään ainakin törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Jos joku oli vaarassa jäädä moottoripyöräilijän alle tai kaahari aiheutti vahinkoa esimerkiksi autoille ohittaessaan niitä, poliisi pyytää ilmoittamaan tapauksista poliisin sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.