Traktori lähti ilman kuljettajaa liikkeelle ja meni pihan poikki metsään – moottorin sammuttamiseen tarvittiin savusukeltaja

STT

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksella oli Liperissä hieman erikoisempi pelastustehtävä tiistaina. Tarvittiin nimittäin savusukeltaja sammuttamaan moottori traktorista, jonka kaasu oli hirttänyt kiinni.

Hälytys tehtävään tuli illansuussa. Traktorin kuljettaja oli tapahtumapaikalla käynnistänyt traktorin, jolloin moottorin kierrokset nousivat maksimiin ja kaasu hirtti kiinni. Tämän jälkeen traktori lähti äkisti liikkeelle, jolloin hätääntynyt kuljettaja hyppäsi ulos.

Traktori, jossa oli kiinni riimumurskain, jatkoi matkaa ilman kuskia pihan poikki läheiseen metsään. Matkallaan traktori tönäisi pihassa ollutta venetraileria.

Palomiesten tultua paikalle traktori jauhoi paikallaan isoa puuta vasten. Pyörivästä takarenkaasta nousi sankkaa savua, mutta varsinaista paloa ei syttynyt.

Traktorin oma-aloitteinen toiminta päättyi, kun savusukeltaja kiipesi sen koppiin ja käänsi virta-avaimella moottorin sammuksiin. Työtä vaikeutti traktorin toisella puolella pyörivä murskain sekä vastakkaisella puolella pyörivä takarengas.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.