Eduskunnan koronajohtoryhmä päättää ensi viikolla, kuinka syksyn eduskuntatyö jatkuu – etä-äänestys yhä alkutekijöissään

Eduskunnan etä-äänestyksen tekniset ratkaisut ovat syyskuussa vasta alku- ja kokeiluvaiheessa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT

Suunnitelma eduskunnan paluusta etätöistä lähitöihin on laadittu, mutta koronajohtoryhmän harkittavaksi jää, käynnistetäänkö suunnitelma heti alkusyksystä vai myöhemmin, eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio kertoo STT:lle sähköpostitse.

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) kertoi Twitterissä viime perjantaina, että eduskunnan koronajohtoryhmä kokoontuu ensi tiistaina linjaamaan siitä, millaisin järjestelyin istuntokausi aloitetaan syyskuun alussa.

–  Eduskunnan toimintakyky turvataan kaikissa olosuhteissa, Vehviläinen kirjoitti.

Kokouksessa päätetään Rauhion mukaan myös suojatoimenpiteiden päivityksestä, joka tarkoittanee kannanottoa kasvomaskien käyttöön.

Eduskunnan etä-äänestyksen tekniset ratkaisut saataneen valmiiksi tänä vuonna, mutta syyskuussa ne ovat Rauhion mukaan vasta alku- ja kokeiluvaiheessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.