Savonian sairaanhoitajakoulutukseen Iisalmeen ennätysmäärä hakijoita kesän haussa

Kaisu Lötjönen

Savonia-ammattikorkeakoulun elokuun alkanut kesän haku veti runsaasti hakijoita. Haussa oli 57 paikkaa syksyllä alkaviin opintoihin. Yhteensä aloituspaikkoja tavoitteli 201 hakijaa, mikä on lähes nelinkertainen määrä jokaista aloituspaikkaa kohden.

Eniten hakijoita oli Iisalmen kampuksen sairaanhoitajakoulutukseen, jonka 17:ää aloituspaikkaa tavoitteli 100 hakijaa. Hakijoita oli noin kuusi yhtä aloituspaikkaa kohden, kun kevään haussa luku oli noin kaksi. Keväällä paikkoja oli haussa 30.

Iisalmen suosiota selittää osaltaa se, että muita sosiaali- ja terveysalan koulutuksia ei kesän haussa Savoniassa ollut.

Toiseksi eniten hakijoita oli muotoilun koulutukseen, jonka 10 aloituspaikkaa tavoitteli 54 hakijaa. Varkauden kampuksella käynnistyvän energiatekniikan koulutuksen 10 aloituspaikkaan oli 22 hakijaa. Ainoana englanninkielisenä koulutuksena haussa oli Kuopiossa järjestettävä Mechanical Engineering, jonka 10 aloituspaikkaa tavoitteli 18 hakijaa.

Haussa olleet koulutukset käynnistyvät kaikissa kampuskaupungeissa elo-syyskuun vaihteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut