Etätöihin siirtyneet suomalaiset päivittivät kodintekniikkaa ahkerasti koronakeväänä

Alkuvuonna on myyty reippaasti enemmän muun muassa tietokone- ja pelikuulokkeita kuin vastaavana aikana viime vuonna. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT

Kodintekniikan kaupan arvo kasvoi vuoden ensimmäisellä puoliskolla 9,5 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna, kertoo Elektroniikan tukkukauppiaat ETK. Kappalemääräisesti mitattuna kasvua oli runsaat kuusi prosenttia.

Tuotekategorioista voimakkaimmin arvoltaan kasvoi äänentoistolaitteiden ja kodin tietotekniikan myynti, mikä johtui yhdistyksen mukaan osittain siirtymisestä etätöihin.

Tietokone- ja pelikuulokkeita kaupattiin kappalemääräisesti 45 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Tietokoneiden myyntimäärä puolestaan kohentui tammi–kesäkuussa 30 prosenttia. Myös tablettien myyntimäärissä nähtiin kahdeksan prosentin lisäys.

Kodinkoneiden kaupassa kasvua oli vähemmän. Isojen kodinkoneiden myynti vilkastui seitsemän prosenttia. Eniten lisääntyi mikroaaltouunien kysyntä. Pienten kodinkoneiden kauppatahti lisääntyi puolitoista prosenttia.

Koronaepidemia ei riittänyt piristämään kaikkien tuoteryhmien kauppaa. Kameratyyppien kysyntä jatkoi laskuaan ja jäi kuudenneksen vuodentakaisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.