Yhdysvalloissa yli 2  000 uutta koronakuolemaa – päiväluku on korkein kuukausiin

Yhdysvalloissa on rekisteröity määrällisesti eniten koronavirustartuntoja ja -kuolemia maailmassa. LEHTIKUVA/AFP

STT

Yhdysvalloissa todettiin torstaina noin 2  060 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa vuorokauden aikana, kertoo baltimorelaisen Johns Hopkins -yliopiston seuranta.

Uutistoimisto AFP:n mukaan kyseessä on korkein päiväluku kolmeen kuukauteen. Sen mukaan edellinen yli 2  000 kuoleman päivä tilastoitiin toukokuun alussa.

Luku kertoo uusien kuolemien määrän keskiviikkoillasta torstai-iltaan paikallista aikaa.

Uusia tartuntoja maassa todettiin yli 58  000, mikä vastaa melko lailla viime viikkojen päivittäisiä määriä.

Yhdysvalloissa on rekisteröity määrällisesti eniten koronavirustartuntoja ja -kuolemia maailmassa. Tartuntoja on todettu jo lähes 4,9 miljoonaa. Noin 160  000 ihmistä on kuollut.

Välilukuun suhteutettuna Yhdysvalloissa on miljoonaa asukasta kohden kuollut koronan seurauksena noin 490 ihmistä ja tartuntoja on todettu yli 15  000, kertoo tilastosivusto Worldometer. Sen luvut eroavat jonkin verran Johns Hopkinsin luvuista.

Intian koronavirustartuntojen määrä ylitti kahden miljoonan rajapyykin

Intian rekisteröityjen koronavirustartuntojen määrä ylitti perjantaina kahden miljoonan rajapyykin. Intiasta tuli näin kolmas maa Yhdysvaltojen ja Brasilian jälkeen, jossa on rekisteröity yli kaksi miljoonaa tartuntaa.

Tartuntojen leviäminen on kiihtynyt nopeasti, sillä miljoonan tartunnan raja meni rikki vasta kolme viikkoa sitten.

Intiassa otettiin käyttöön erittäin tiukat koronarajoitukset maaliskuussa, mutta niitä on sittemmin jatkuvasti höllennetty, koska maan talous alkoi kärsiä pahasti.

Intiassa on virallisten lukujen mukaan kuollut koronaviruksen seurauksena runsaat 41  600 ihmistä. Miljoonaa asukasta kohti kuolleita on Worldometer-tilastosivun mukaan 30. Suomessa vastaava luku oli perjantaina 60.

Intian todellisten tartunta- ja kuolinlukujen arvellaan olevan paljon korkeammat, sillä maassa tehdään edelleen verrattain vähän testejä, eikä kuolinsyitä monin paikoin juurikaan selvitetä.

Meksikossa koronakuolemien määrä jo yli 50 000

Meksikossa on nyt raportoitu yli 50  000 koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Maan terveysministeriö kertoi torstaina paikallista aikaa yli 800 uudesta tapauksesta, minkä myötä maassa on nyt tullut tietoon jo yli 50  500 koronavirukseen liittyvää kuolintapausta.

Meksikossa on varmistunut määrällisesti kolmanneksi eniten koronakuolemia maailmassa. Edellä ovat vain Yhdysvallat ja Brasilia.

Tartuntoja yli 128 miljoonan asukkaan maassa on todettu puolestaan yli 462  600 kappaletta.

Välilukuun suhteutettuna Meksikossa on miljoonaa asukasta kohden kuollut koronan seurauksena noin 390 ihmistä.

Afrikassa on raportoitu nyt yli miljoona koronavirustartuntaa

Afrikassa todettujen koronavirustartuntojen määrä on ylittänyt miljoonan rajapyykin, laskee AFP.

Yli puolet Afrikan tartunnoista on todettu Etelä-Afrikassa, jossa raportoitiin pelkästään torstaina yli 8  000 uutta tartuntaa. Kaikkiaan tartuntoja on maassa varmistunut yli 538  000 kappaletta. Koronaan liittyviä kuolemia tiedossa on puolestaan noin 9  600.

Etelä-Afrikassa on todettu määrällisesti viidenneksi eniten tartuntoja maailmassa. Edellä ovat Yhdysvallat, Brasilia, Intia ja Venäjä.

Välilukuun suhteutettuna Etelä-Afrikassa on miljoonaa asukasta kohden kuollut koronan seurauksena noin 160 ihmistä.

Afrikan todellisten tartuntalukujen uskotaan olevan todellisuudessa paljon suurempia kuin todettujen tartuntojen määrän. Monissa mantereen maissa terveydenhuolto on ontuvaa ja koronatestien tekeminen on rajallista.

Esimerkiksi Egyptissä tartuntoja on varmistunut 95  000 kappaletta ja Nigeriassa 45  000.

Maailmanlaajuisesti koronavirustartuntoja on todettu noin 19 miljoonaa. Koronaan liittyviä kuolemia on tiedossa yli 712  000, kertoo Johns Hopkins -yliopisto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.