Kauppalehti: Kuopio yhä Finnpulpin ykkösvaihtoehto – "Kuopio on yhä vahvasti mukana kehitteillä olevissa skenaarioissa"

Valmis tontti Sorsasalossa on edelleen Finnpulpin tehdashankkeen käytössä. Olli Herranen

Akseli Vanhala

Kuopio on yhä Finnpulpin ykkösvaihtoehto. Asiasta kertoi Finnpulpin toimitusjohtaja Martti Fredrikson Kauppalehdelle. Yhtiö pohtii tällä hetkellä jatkotoimenpiteitä ja uutta lupaprosessia.

– Vaihtoehtoja tutkitaan, ja Kuopio on yhä vahvasti mukana kehitteillä olevissa skenaarioissa. Kuopiossa suuri työ on nimenomaan tehty, joten se säilyy ykkösvaihtoehtona.

Fredrikson kertoo, että hanke voidaan toteuttaa muuallakin kuin Kuopiossa. Hän kertoi Kauppalehdelle, että ”yli kymmenen paikkakuntaa” on ilmaissut kiinnostuksensa sellutehdasta kohtaan.

Viime joulukuussa korkein hallinto-oikeus hylkäsi Finnpulpin ympäristöluvan, ja yhtiö tiedotti projektin kaatuneen siihen.

– Ympäristölupa on tällä hetkellä avoin. On projekti jatkossa sitten mikä tahansa, on ympäristöluvan saaminen se keskeinen asia, Fredrikson sanoi.

MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola arvioi Kauppalehdessä, että Suomen metsävarat ovat hyvä raaka-ainapohja investoinnille.

Tiirola nostaa vaihtoehdoksi myös yhteistyön muiden projektien kanssa. Hankkeita on käynnissä lisäksi Kemissä, Kemijärvellä ja Paltamossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.