Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronan pahoin koettelemassa Floridassa varaudutaan Isaias-myrskyyn, Trump avasi rahahanat

Yhdysvalloissa Floridaa lähestyvän Isaias-myrskyn pelätään voimistuvan, ennen kuin se pyyhältää osavaltioon sunnuntaina.

Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan myrskyn odotetaan aiheuttavan ainakin äkkitulvia paikoin Floridassa ja se kehotti ihmisiä kiirehtimään myrskyvalmistelujen kanssa.

Lauantaina ykköskategorian hirmumyrskyksi luokiteltu Isaias toi mukanaan kaatosateita Bahamalle, mutta saarivaltion ylitettyään se laantui trooppiseksi myrskyksi. Floridaa lähestyvän myrskyn odotetaan kuitenkin jälleen voimistuvan, ja sen tuulet puhalsivat jo yli 31 metriä sekunnissa myrskyn puhkuessa kohti Miamia.

Presidentti Donald Trump julisti alueelle hätätilan ennen myrskyn saapumista vapauttaakseen käytettäväksi liittovaltion varat.

–  Alamme nähdä myrskyn vaikutuksia tänä iltana ja sitten läpi huomisen aina huomisiltaan asti, Floridan kuvernööri Ron DeSantis kommentoi paikallista aikaa lauantaina.

Kuvernööri lisäsi että Palm Beachin alueelle on annettu vapaaehtoinen evakuointikehoitus.

Myrsky lisää entisestään koronan runteleman Floridan ahdinkoa

Myrsky lisää entisestään huolia pahoin koronaviruksen runtelemassa Floridassa. Osavaltiossa on todettu toiseksi eniten koronatartuntoja Yhdysvalloissa Kalifornian jälkeen.

Lauantaina Floridassa todettiin 179 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa, mikä on uusi ennätys vuorokauden aikana. Kaikkiaan Floridassa on vahvistettu yli 6  800 koronakuolemaa.

Floridaa lähestyvä Isaias-myrsky on aiheuttanut päänvaivaa myös avaruudessa. Sääolosuhteet ovat olleet avaruusjärjestö Nasan tarkassa syynissä, sillä Space X-yhtiön miehistöaluksen astronauttikaksikon kapselin on määrä laskeutua Atlanttiin Floridan edustalle myöhään sunnuntaina Suomen aikaa. Isaias lähestyy Floridan itärannikkoa, kun taas astronauttien kapselin odotetaan laskeutuvan niemimaan länsipuolelle.