Iäkäs nainen pelastettiin kuivuneesta kaivosta Kuopiossa

Pelastuslaitoksen pelastajat nostivat naisen ylös kuivuneesta kaivosta ja ambulanssin henkilökunta tarkasti hänen vointinsa. Arkistokuva. Sirpa Ylönen

Ansa Heinonen

Iäkäs naishenkilö pelastettiin kuivuneesta kaivosta myöhään lauantai-iltana Kuopion Vaittilassa. Onnettomuuden uhri selvisi ensitietojen mukaan vaarallisesta tilanteesta ilman vakavia vammoja.

Apua hälytti paikalle tullut kotihoidon hoitaja, joka kuuli avunhuutoja kaivosta.

Kaivo oli noin kaksi metriä syvä eikä siinä onneksi ollut vettä.

Pelastuslaitoksen mukaan tiedossa ei illalla ei ollut se, kuinka kauan iäkäs nainen ehti olla kaivossa.

Nainen nostettiin kaivosta ylös palokunnan miesvoimin. Yksi pelastaja laskeutui alas kaivoon ja auttoi pelastettavan seisomaan, muut nostivat hänet ylös maan pinnalle kaivon reunalta käsin.

Ambulanssin henkilökunta tarkisti naisen voinnin heti paikan päällä, eikä hänessä tuolloin havaittu vakavampia vammoja.

Nainen oli ennen kaivoon putoamistaan ilmeisesti liikkunut pihalla ja tehnyt pihatöitä. Hän ei ollut havainnut vanhaa kaivoa, jonka kantena ollut levy oli jo lahonnut vaarallisen heikoksi, vaan oli astunut kannen päälle ja pudonnut kaivoon. Kaivo sijaitsi omakotitalon pihapiirissä.

Pelastuslaitos kehottaa ihmisiä tarkastamaan pihoissa ja niiden ympäristössä olevien kaivojen kunnon. Erityisesti vanhojen ja pitkään käyttämättömien olleiden kaivojen kannet voivat olla erittäin huonokuntoisia ja lahonneita.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut