Veneet ja laivatkin voivat vielä liikkua turvallisesti

Jerri Koskinen

Kallaveden pinta on noin yhdeksän senttiä ajankohdan pitkäaikaista keskiarvoa matalammalla. Tuoreen vesistöennusteen mukaan pinnanlaskun odotetaan pysähtyvän ja kääntyvän nousevaksi marraskuun aikana. Kallavedenkään pinta ei ole hälyttävällä tasolla. Laivaliikenne sallii vielä yli 10 sentin pinnannousun.

Kallaveden ja Unnukan välinen korkeusero on noin 15 senttiä. Vedenpinta Leppävirran yläpuolella on likimain samalla tasolla kuin Varkaudessa. Kun Kallaveden pinta lähtee nousuun, virtaama luonnontilaisissa koskissa Leppävirralla ja Karviossa lisääntyy välittömästi.

Varkauden alapuolella likimain Saimaan tasossa oleva Haukivesi on ollut heinäkuulta asti laskeva. Vedenkorkeus on vielä 15 senttiä yli ajankohdan keskimääräisen korkeuden.

Iisalmen reitti on säännöstelylupien tavoitetason mukaisilla korkeuksilla. Jatkossa tavoitellaan nykytason säilyttämistä juoksutuksia säätelemällä.

Nilsiän reitillä Vuotjärven säännöstelyluvan yläraja on edelleen nouseva, mikä mahdollistaa vielä nykyiseen pinnantasoon nähden nousua vuoden loppuun mennessä. Syvärin yläraja säilyy ennallaan koko loppuvuoden. Tuusniemen Juojärven vedenkorkeus on hieman ajankohdan keskimääräistä alempana. Rautalammin reitillä Pielavesi on tasan keskiarvossaan, Iisvesi 12 senttiä ja Konnevesi 10 senttiä alle ajankohdan keskimääräisen korkeuden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.