Mikkelissä kielletään kaikki yli 50 henkilön tapahtumat, myös ravintoloille suosituksia aukioloaikoihin

Altistumisia on voinut tapahtuma lauantaina 5. syyskuuta myös Pieksämäen ABC:llä ja Pieksämäen jäähallilla. Tiina Mutila

Kaisu Lötjönen

Mikkelin kaupunki on ottanut järeämpiä rajoitustoimia käyttöön koronavirustartuntojen lisääntyessä. Kaupunki tiedotti maanantaina alkuillasta, että koko Mikkelin alueelle tulee voimaan kielto yli 50 ihmisen kokoontumisille.

Myös ravintoloille on annettu suositus, että ne rajoittaisivat aukioloaikojaan kello 24:ään ajalle 15.9-21.9.2020.

Essoten alueella on nyt suhteellisesti eniten koronatartuntoja koko maassa.

Altistuneita ja siten karanteeniin määrättyjä on myös Mikkelissä poikkeuksellisen paljon, noin 500 ja lisää karanteenimääräyksiä on näköpiirissä.

– Nyt on tärkeää rajoittaa viikoksi mahdollisia joukkoaltistuksen paikkoja. Tarkoituksena on saada tämä hallintaan mahdollisimman nopeasti. Elinkeinoelämän kannalta olisi todella huono vaihtoehto, jos kriisi taas pitkittyy, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essoten hallitus teki muodolliset päätökset myös Mikkelin kaupungin aiemmin päättämistä koulujen tilojen sulkemisista. Kaupunki päätti rajoituksista ja toimenpiteistä aiemmin maanantaina 14.9.

Aiheeseen liittyvää

  1. Suomessa todettu 47 uutta koronavirustartuntaa – viimeisten kahden viikon aikana 207 tartuntaa enemmän kuin edellisjaksolla, uusia kuolemia kaksi
    14.9.2020 12:12

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut